Интер е аут от Шампионска лига след самоубийствен хикс с ПСВ


Интер е аут от Шампионска лига след самоубийствен хикс с ПСВ
Снимка: Guliver/GettyImages

2839 0

Италианският Интер е аут от Шампионска лига. Отборът на Лучано Спалети завърши 1:1 срещу ПСВ Айндховен на "Джузепе Меаца" в Милано. Холандският тим не играеше за нищо в тази среща, но въпреки това спъна Интер за второто място. Лосано откри в 13', а в 73' Икарди изравни за крайното 1:1.

Още в 6' дойде първата опасност пред вратата на гостите. Перишич засече топката от точката на дузпата, но Йерун Зоет реагира със забележително спасяване. Минута след това положение ПСВ наказа "нерадзурите". Бергвайн остави на Лосано най-лесната задача отблизо след центриране и на опразнената врата реализира за 0:1.

След попадението последваха минути на доминация на италианския тим, който се хвърли в атака. При всички от опасностите обаче защитата на холандците се представи на ниво, както и вратаря. В 40' Бергвайн овладя топката, дриблира до ръба на наказателното поле и нанесе брилянтен удар под напречната греда. Ханданович обаче спаси по страхотен начин. 

"Нерадзурите" започнаха още по-офанзивно второто полувреме. В 49' Икарди получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към десния ъгъл. Йерун Зоет обаче извади добър рефлекс, за да блокира опита. В следващите минути играта се понакъса и не се стигна до опасности.

В 73' Политано демонстрира прекрасната си техника и прати красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Мауро Икарди успя да го превърне в гол - 1:1. Именно и това бе последното по-опасно положение в срещата. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Интер е с равен брой точки с втория Тотнъм, но е на третата позиция в таблицата и трябва да победи на всяка цена, за да се надява на класиране в директните елиминации. Холандският тим пък играе само за честта си, тъй като има само 1 точка в актива си. 

В състава на домакините има кадрови проблеми и тимът ще бъде без Весино и Наинголан за този мач, докато в този на гостите аут е Томас, който е с контузия на коляното.  Спалети определи срещата с ПСВ като най-важната от периода му в клуба.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИНТЕР: Ханданович, Д'Амброзио, Де Врай, Шкриниар, Асамоа, Политано, Кандрева, Брозович, Валеро, Перишич, Икарди

ПСВ: Зоет, Анхелино, Виргевер, Сейсбъри, Думфрис, Розарио, Гутиерес, Хендрикс, Лосано, Де Йонг, Бергвайн

Другата среща от групата между Барселона и Тотнъм следете НА ЖИВО тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички