Борусия надви и Шалке в дербито на Германия, продължавайки пътя си към титлата


Борусия надви и Шалке в дербито на Германия, продължавайки пътя си към титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

2284 0

Тимът на Борусия Дортмунд победи с 2:1 състава на Шалке в дербито на Вестфалия от 14-ия кръг на Бундеслигата. Мачът бе изигран на стадиона на "кралско сините" - "Фелтинс Арена", като това бе пета поредна победа за "жълто-черните" в първенството.

Двубоят започна по най-добрия начин за гостите, като едва в седмата минута Томас Дилейни откри резултата. На полувремето Шалке се прибра с гол пасив, но след почивката Даниел Калигюри изравни резултата от дузпа. В 74-тата минута Джейдън Санчо отново изведе Борусия напред в резултата, с което и бе затворен мачът. 

Дортмунд постигна нова важна победа по пътя си към титлата в Германия, като отборът разполага с актив от 36 точки. Байерн Мюнхен са най-близо до лидерите, изоставайки на 9 пункта от тях. "Жълто-черните" остават единственият непобеден отбор в шампионата през настоящата кампания.

Шалке от своя страна не играят най-силния си сезон, а след днешната загуба тимът заема едва 13-о място, като е на само три точки от зоната на изпадане. Тимът инкасира трети мач без победа и е с актив от 14 точки.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Челси е готово да извади 80 млн. евро за една от звездите на Борусия Дортмунд. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички