Борусия Дортмунд - Милан по ТВ: Къде да гледаме мача от Шампионска лига?


Борусия Дортмунд - Милан по ТВ: Къде да гледаме мача от Шампионска лига?
Снимка: GettyImages

1635 0

Милан разочарова привържениците си на старта на Шампионска лига и изпусна важна победа над Нюкасъл в "групата на смъртта". Борусия Дортмунд обаче разочарова своите още повече, тъй като далеч не успя да се противопостави на ПСЖ.

Сега двата отбора се изправят един срещу друг. Аут от двубоя за германците са Тома Мюние, Матеу Морей и Марсел Сабитцер. Срещата за италианците пък пропускат Бенасер, Калдара, Калулу, Крунич и Лофтъс-Чийк.

Двата отбора са се срещали общо четири пъти в европейските клубни турнири. Всички мачове са през този век. Първо през сезон 2001/02 се падат на полуфиналите в Лига Европа. Там Борусия печели с внушителното 4:0 първата среща и успехът с 3:1 в полза на Милан на реванша не помага за класиране на финала.

Вторият път пък е през сезон 2002/03 в груповата фаза, този път от Шампионска лига. Тогава отново си разменят по една победа, но доста по-малко резултатни. И в двата случая гостът надделява с минималното 1:0. През 2017 година играят приятелска среща, спечелена от германците с 3:1.

Борусия Дортмунд е в ролята на фаворит, а отбележи ли попадение задачата на Милан ще бъде много трудна. Статистиката показва, че всяка от последните шест победи у дома в Шампионска лига за германския отбор идва със "суха мрежа".

Къде да гледаме Борусия Дортмунд срещу Милан?

Срещата ще се състои на стадион "Сигнал Идуна Парк", а главен арбитър ще бъде полякът Шимон Марчиняк. Стартът е в 22:00 часа българско време, като мачът ще бъде излъчен пряко по "Ринг БГ". Освен това ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички