Барселона спечели след два обрата като гост на ПСЖ (ВИДЕО)


Барселона спечели след два обрата като гост на ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6175 0

Барселона взе ценен и малко очакван аванс от гостуването си на ПСЖ в първия четвъртфинал в Шампионска лига. Възпитаниците на Шави се наложиха с 3:2 в дербито с два обрата след почивката. В големия герой за каталунците се превърна Рафиня с дебютни два гола в Шампионска лига. Бразилецът бе точен в 37’ и 62’.

Междувременно Дембеле и Витиня оформиха първия обрат в срещата с дебютни голове в евротурнирите през кампанията. Те паднаха в рамките на броени секунди между 48-ата и 51-ата минута. Победното попадение падна в 77’ чрез Андреас Кристенсен.

С появата си датчанинът оформи крайния успех, тъй като 120 секунди по-рано смени завърналия се от контузия Де Йонг. Другата добра новина бе завръщането на Педри, който даде фантастична асистенция за втория гол на Рафиня.

Лошата новина за Шави е само жълтият картон на Сержи Роберто, който го вади от реванша в Барселона на 16-и април. Испанският специалист трябва да е доволен и от съдбата тази вечер, тъй като Баркола и Дембеле нацелиха гредата по един път след почивката. 

За ПСЖ това бе първа загуба след 27 срещи. Възпитаниците на Енрике не бяха губили от гостуването си на Милан с 1:2 (07.11.2023 г.). Барселона пък не бе побеждавал в Париж от пролетта на 2015 г. Тогава триумфира в първия четвъртфинал с 3:1. 

Първо полувреме 

Още в първите шест минути домакините отправиха две стрелби чрез Мбапе и Лий. Парижаните бяха по-активните и контролираха кълбото. След пет минути дълго подаване изведе Левандовски на стрелкова позиция, но Донарума проследи разиграването и първи стигна до топката. 

След 20 минути игра възпитаниците на Енрике имаха два точни удара след четири голови положения. За каталунците точните опити липсваха, но и Левандовски се размина с откриващото попадение. Полякът се оказа най-съобразителен след центриране от корнер, но кълбото бе отбито от Мендеш на голлинията. 

В 35' официално предупреждение получи Серхи Роберто за нарушението срещу Асенсио в центъра на терена. Така испанецът натрупа жълти картони и ще пропусне реванша след седмица. 

ГОЛ! В 37' Донарума за трети път през първата част тръгна да излиза неразчетено и този път грешката му бе наказана. Италианецът опита да "затвори" Левандовски, но кълбото се озова в Рафиня и бразилецът вкара първия си гол в Шампионска лига - 0:1!

Второ полувреме

ГОЛ! Дембеле даде старт в голеадата след само 60 секунди игра. Френският национал завърши с неспасяем и много мощен удар индивидуалните си действия пред вратата на Тер Стеген за 1:1!

ГОЛ! 180 секунди по-късно Витиня оформи пълния обрат на "Парк де Пренс"! Португалецът се възползва от страхотната асистенция на Руис и вкара първия си гол след девет срещи в Шампионска лига - 2:1!

Левандовски имаше реалната възможност да отговори скорострелно с изравнителен гол, но отигра по кошмарен начин страхотното центриране на Ямал.

В 55' Баркола нацели гредата. Появилият се от резервната скамейка на почивката французин напредна отдясно и отправи силен удар, който Тер Стеген отклони в напречната греда. 

ГОЛ! Педри отбеляза по възможно най-красивия начин завръщането си на терена. Испанецът даде брилянтна асистенция към Рафиня, който с едно докосване вкара втория си гол в срещата - 2:2!

Четвърт час преди изтичането на редовното време - Дембеле нацели десния страничен стълб и това бе втори удар в гредата за парижани в рамките на едно полувреме. 

ГОЛ! Смените на Шави дадоха резултат в 77'. Секунди по-рано Кристенсен замени Де Йонг и именно датчанинът оформи втория обрат в срещата - 2:3!

Стартови състави

ПСЖ: Донарума, Асенсио, Бералдо, Витиня, Дембеле, Ернандес, Лий, Маркиньос, Мбапе, Мендеш, Руис;

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кубарси, Араухо, Кансело, Де Йонг, Гюндоган, Роберто, Ямал, Левандовски, Рафиня;

Преди мача

За последно в Париж през пролетта на 2021 г. отборите се изправиха един срещу друг, а срещата завърши 1:1. Тогава всичко изглеждаше ясно след успеха с 4:1 преди това на "Камп Ноу". Тогава Меси бе открил, но последва хеттрик на Килиан Мбапе. 

Сега кадрови проблеми има и в двата състава, но по-сериозните са за гостите, които не може да разчитат на Балде и Гави, а Педри и Де Йонг са под въпрос. 

За парижани не са на разположение Кимпембе, Курзава, Рико и Хакими. И двата тима имат по четири победи и едно равенство в последните си пет срещи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички