Луис Енрике отклони въпрос за Килиан Мбапе и изрази притеснение от терористичните заплахи


Луис Енрике отклони въпрос за Килиан Мбапе и изрази притеснение от терористичните заплахи
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

926 0

Наставникът на ПСЖ Луис Енрике говори преди сблъсъка с Барселона тази сряда на стадион "Парк де Пренс". Той се изправя срещу бившия си отбор за първи път в на четвъртфиналите на Шампионска лига.

Той веднага бе попитан за Килиан Мбапе, който се очаква да напусне след края на сезона, но Енрике отклони въпроса. "Вие ме питате за индивидуален случай, но аз ще отговоря за колектива. Мисля, че сме в най-добрия момент от сезона. Страхотен физически и психически момент и двубоят идва в най-добрия момент за нас. Надявам се амбицията да преодолее напрежението. Нямаме никакъв натиск. В груповата фаза видях излишна отговорност. Това изчезна и сега имаме прекомерна амбиция да преодолеем великата Барса".

Луис Енрике не говори конректно за Мбапе

Още: Луис Енрике със сериозно предупреждение към ПСЖ преди сблъсъка с Барселона в Шампионска лига

"Когато топката се завърти ще видим кой е фаворит. Ще бъде този, който доминира в зоните, този, който е най-ефективен. Почти предпочитам да ме поставят в ролята на жертва", допълни той.

"Изобщо не познавам треньора Шави. Познавам Шави като съотборник и Шави като играч. Познавам много добре клуба и неговите играчи. Не знам дали ще е предимство, или недостатък. Ще бъде специално за мен, но съм повече от готов да дам най-доброто от себе си за отбора.

"Предпочитам първо да играя у дома. Вкъщи ще имаме уникална атмосфера, публика, която ще ни подкрепя, когато ни е трудно. Освен това вече няма двойна стойност на головете. Тази година политиката на клуба се промени. Ние вървим по друга линия. Според мен не е положително да се оказва натиск върху отбор, който не е печелил нито една Шампионска лига. Можем ли да го спечелим? Да, но първо трябва да победим Барса. Като клуб не знаем за този трофей".

Той бе запитан и дали се притеснява от терористичната заплаха, която бе отправена преди двубоите.  "Кой не се тревожи за това? Надявам се да може да се контролира и да са само заплахи. Разбира се, че се притеснявам".

Още: Луис Енрике направил ключов ход в ПСЖ още с пристигането си, живял е 3 месеца на базата

"Приемам го"! Луис Енрике проговори: Наистина ли Мбапе му каза "к*'и син" след смяната?

Луис Енрике разкри как ще накара Килиан Мбапе да остане още в ПСЖ

Деко отхвърли 3 имена за наследник на Шави и се изказа ласкаво за бивш треньор на Барселона

Луис Енрике срещу Шави: Приятелство, напът да остане в сянка - заради копнеж по най-ценното

Изненада? Бивш треньор на Барселона си пожела каталунците в Шампионска лига - иска да ги отстрани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички