Барселона ще трябва да спасява сезона с 2 големи обрата за 1 седмица


Барселона ще трябва да спасява сезона с 2 големи обрата за 1 седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

2667 0

Испанският гранд Барселона преживя поредно разочарования, след като отборът загуби катастрофално от френския шампион ПСЖ с 1:4 в първи осминафинален двубой от Шампионска лига между двата тима. Така каталунците са съвсем близо до това да отпаднат от турнира.

Предвид тежката позиция на "блаугранас" в испанската Ла Лига и убедителната игра от страна на Атлетико (Мадрид), в лагера на каталунците се обединиха около мнението, че ще трябва да спасяват сезона в трофеи от Шампионска лига и Купата на Краля.

И докато спечелването на най-престижния европейски клубен турнир и без това звучеше като много тежка задача (а към момента дори абсурдна), купата в страната изглеждаше достижима (самият наставник Роналд Куман сподели, че това е "най-прекият" път до трофей през сезона).

Лошото за клуба е, че и там бе допусната сериозна загуба. Севиля надделя над Барселона с 2:0 и има комфортен аванс преди реванша, а футболистите на Лопетеги се представят феноменално през сезона и не изглежда сякаш са способни на големи издънки.

Така изведнъж каталунците са много близо до това да останат без трофей след кампанията. Те ще трябва да сторят два големи обрата в рамките на седмица, за да успеят да поддържат целта жива. Първо на 3 март "блаугранас" приема Севиля, а след точно седмица гостува на ПСЖ.

A с кой играч на ПСЖ Лионел Меси размени своята фланелка след унижението (СНИМКА)?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички