Байерн Мюнхен се затрудни, но остава безгрешен в Шампионска лига и си тръгна с 3 точки от Копенхаген (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен се затрудни, но остава безгрешен в Шампионска лига и си тръгна с 3 точки от Копенхаген (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1553 0

Байерн Мюнхен постигна втора поредна победа в група "А" на Шампионска лига и са с пълен актив точки. Баварците победиха с 2:1 отбора на Копенхаген като гост. До успеха баварците стигнаха чрез обрат, след като Лукас Лерагер откри за датския тим в 56' минута. Джамал Мусиала изравни в 67', а 7 минути преди края на редовното време резервата Матис Тел осигури успеха на своя тим.

Баварците са с пълен точков актив, а зад тях в класирането е Галатасарай с 4 точки. Копенхаген е с 1 точка, а считаният за фаворит за едно от първите две места - Манчестър Юнайтед е с 0.

Тел вече има 7 гола в 10 мача и две асистенции от началото на сезона, а още няма дори 20 години. Като за пореден път показа, че има голямо бъдеще на "Алианц Арена".

Първата опасност бе за домакините, които можеха да излязат напред в резултата, но Елиунуси не затрудни Улрайх. След това отговорът на Байерн дойде чрез Кейн, чийто изстрел бе от малък ъгъл и не затрудни.

Сане бе много важен за баварците, както и най-активният на терена, като атаките минаваха именно през него. Именно немският тим имаше повече положения и натиск, но им липсваше завършващата фаза на нападението.

След подновяването на играта, в 56' защитата на гостите се провали. Клаесон стреля, но топката бе отарзена, а отбитата топка попадна на крака на Лерагер, който имаше късмета да открие за домакините. Следващите минути бяха критични за шампиона на Германия, като натискът на домакините леко ги притесни и допуснаха не малко грешки.

В крайна сметка не допуснаха нов гола, а в 67'  Мусиала се освободи на границата на наказателното поле и вкара за 1:1.

В 73' Копенхаген бе близо до втори гол, след като Елиунуси се оказа на перфектна позиция, но стреля изненадващо в аут. В 83' се стигна и до обрат. Изритана от Улрайх топка беше отклонена от Кейн към Мюлер. Той се справи със защитата и преди да подаде на Тел. За младия французин остана по-лесното и Байерн вкара за 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички