Байерн Мюнхен разгроми и унизи Барселона, исторически резил за каталунците


Байерн Мюнхен разгроми и унизи Барселона, исторически резил за каталунците
Снимка: Getty Images/Gulliver

26250 0

Байерн Мюнхен унизи Барселона на 1/4-финалите в Шампионска лига, нанасяйки на каталунците исторически резил. "Баварската машина" прегази Барса с 2:8 и се класира на полуфиналите на турнира.

Томас Мюлер откри головата сметка за немците, като вкара и още едно попадение. А останалите голове за Байерн бяха дело на Иван Перишич, Серж Гнарби, Кимих, Робърт Левандовски и Филипе Коутиньо на два пъти. За Барселона се разписа Луис Суарес, а Дейвид Алаба си отбеляза автогол в 7'. На полуфиналите Байерн ще очаква победителя от двойката - Манчестър Сити - Лион.

Байерн се превърна в единствения отбор, успял да вкара повече от 5 попадения на Барселона в Шампионска лига в цялата история. Освен това за първи път от януари 1951 година Барселона допуска 4 гола за първите 31 минути. Тогава този удар им нанася Реал Мадрид.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изключително вихрено започна срещата още от първите минути. В 3' Роберто опита да намери Суарес в наказателното поле, но Боатенг се намеси с решителен шпагат, след който Нойер бързо изби топката. Секунди след това Байерн "попари" Барселона с гол на Мюлер. 

Перишич напредна отляво и намери непокрития Мюлер, който направи двойно подаване с Левандовски в наказателното поле, след което германецът не остави шанс на Тер Щеген с безпощаден шут от близка дистанция.

Барселона обаче отговори по бърз начин, макар и с помощта на късмета. В 7' Алба нахлу по фланга и пробва да центрира към Суарес, но Дейвис Алаба в опита си да изчисти топката си вкара нелеп автогол. Нойер се опита да се намеси, но без успех.

Двубоят продължи на много високи обороти, което само може да радва феновете. В 21' Лео Меси имаше отличен шанс да изведе своя тим напред в резултата. Аржентинецът преодоля няколко играчи на баварците, но ударът му от границата на наказателното поле бе прекалено лек и Нойер улови без проблем.

В ответната атака Байерн реализира втори гол. Серж Гнарби проби отлично и изведе Иван Перишич на отлична позиция. Хърватинът стреля силно с левия крак и макар Тер Щеген да докосна с крак топката, то тя влезе от малък ъгъл във вратата му.

В следващите минути Байерн доминираше на терена, а защитата на каталунците бе неузнаваема. Грешки направи дори Тер Щеген, което е изключителна рядкост за него. В 28' Серж Гнарби вкара трети гол за шампионите на Германия. Той се възползва от чудесен пас на Тиаго Алкантара и от воле се разписа. Веднага след подновяването на играта положението на Барса можеше да стане още по-плачевно. Левандовски, който бе останал сам срещу Тер Щеген, не успя да се разпише.

В 31' резултатът стана още по-изразителен за немците. Кимих центрира по брилянтен начин, а от подаването се възползва Мюлер, който отбеляза втория си гол в двубоя - 1:4.  В 38' Кимих отново опита да намери свой съотборник отдясно, но този път защитниците на Барса се справиха успешно.

В 45' Барселона организира добра атака, но тя завърши с прекалено безобиден удар на Луис Суарес. Това бе и последното по-интересно положение за първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по-добре за момчетата на Флик, но темпът на игра бе малко по-бавен от първата част. Кике Сетиен направи една промяна, като на мястото на Роберто влезе Антоан Гризман. В 54' Байерн се разписа за пети път, но попадението не бе зачетено заради засада. Левандовски подаде към Мюлер, който му върна топката и полякът реализира на празна врата. Немският национал обаче бе в положение на засада.

В 57' се стигна и до глътка свеж въздух за Барселона благодарение на Луис Суарес. Алба проби отляво, след което подаде към уругваеца. Суарес хладнокръвно задържа топката, залъга защитата и преодоля Нойер за 2:4. Любопитното е, че това е първи гол за Суарес далеч от "Камп Ноу" в Шампионска лига от 2015 година насам.

Баварците обаче бързо отговориха и на това попадение след страхотна работа на Дейвис. Той буквално се подигра със защитата на Барса, като първо без проблем залъга Семедо, след което влезе в наказателното поле и подаде към Кимих. Той на опразнената врата вкара без проблем за 2:5. В 68' Алба се хвърли на шпагат и предотврати шести гол във вратата на Тер Щеген при удар на влезлия преди малко в игра Коман.

В 75' в игра влезе и Филипе Коутиньо, който играе под наем при баварците от Барселона. Две минути след това Меси засече подаване в наказателното поле, но ударът не бе достатъчно опасен за Нойер. Унижението за Барселона в крайните минути стана историческо. 

В 82' Робърт Левандовски намери място сред голмайсторите. При голът му с глава останаха сериозни съмнения за засада, но ВАР се намеси и призна попадението. В 85' и 89' се разписа и Филипе Коутиньо, който се извини при попаденията, но оформи крайното 2:8.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Жорди Алба, Бускетс, Де Йонг, Видал, Сержи Роберто, Меси, Суарес

Байерн: Нойер, Дейвис, Алаба, Боатенг, Кимих, Алкантара, Горецка,   Перишич, Мюлер, Гнабри, Левандовски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В състава на Барселона ще липсва единствено трайно контузения Самуел Юмтити. Усман Дембеле вече е възстановен и се очаква да бъде в групата. Серхио Бускетс и Артуро Видал изтърпяха своите наказания и също ще са на разположение на Кике Сетиен. За Байерн продължава да отсъства Бенжамен Павар.

Предвид формата на двата тима напоследък оставя баварската машина като сериозен фаворит в двубоя. Момчетата на Ханзи Флик се намират в блестяща форма от 18 поредни победи във всички турнири, като буквално газят всичко и всички по пътя си. Вече спечелиха всичко на домашнат сцена, а сега са сериозно устремени към страхотен требъл в този необикновен сезон.

Кике Сетиен и компания пък ще разчитат на Лионел Меси повече от всякога. Каталунците са на светлинни години от най-добрите се представяния, но аржентинецът винаги може да промени облика на целия отбор. Това е и последният шанс за трофей за "блаугранас" през сезон 2019/20. Въпреки че имаха преднина, Барселона изпуснаха шанса си трофея в Ла Лига, като Реал Мадрид спечели отличието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички