Байерн Мюнхен разби Лацио на "Олимпико" и докосва 1/4-финалите в Шампионска лига


Байерн Мюнхен разби Лацио на "Олимпико" и докосва 1/4-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4613 0

Действащият световен и европейски шампион Байерн Мюнхен разгроми италианския Лацио с 1:4 като гост в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Баварците, които са без куп играчи и дори имаха само шест резерви на скамейката, не оставиха никакви шансове на "орлите" за убедителна победа на "Олимпико". 

Още в деветата минута Роберт Левандовски откри резултата, възползвайки се от грешка на Матео Мусакио. В средата на частта 17-годишният Джамал Мусиала удвои, превръщайки се в най-младия реализатор за Байерн в Шампионска лига. В края на полувремето Лирой Сане вкара и трето попадение за своя отбор.

В началото на втората част баварците стигнаха до четвърти гол след мълниеносна контраатака, завършила с автогол на Ачерби. Дву минути по-късно Хоакин Кореа успя да върне едно попадение, но силите на "орлите" не стигнаха за повече до края на двубоя, като дори могат да са доволни, че не допуснаха повече попадения в своята врата.

Реваншът между двата отбора ще се състои на 17 март на "Алианц Арена" в Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само девет минути игра световният клубен шампион излезе напред в резултата. Матео Мусакио допусна груба грешка, опитвайки се да върне топката по посока към вратата. Роберт Левандовски "дебнеше" от задна позиция и успя да открадне топката. Полякът излезе сам срещу Пепе Рейна, успя да го елиминира и вкара на празна врата - 0:1!

В 19-ата минута Лацио организира атака, при която техен футболист се озова на тревата в наказателното поле след съприкосновение с противников играч. "Орлите" претендираха за дузпа, но нито съдията, нито ВАР видяха нарушение, макар и да имаше основания за отсъждане на наказателен удар.

Пет минути по-късно Байерн удвои преднината си. Алфонсо Дейвис показа страхотна техника на фланга, за да елиминира двама играчи, след което подаде към Горецка. Той на свой ред намери 17-годишния Джамал Мусиала, който с прецизен удар от границата на наказателното поле матира Рейна - 0:2!

Три минути преди изтичането на първата част Байерн нанесе трети удар върху своя домакин. След разбъркване в наказателното поле топката се отклони към Лирой Сане, който имаше лесната задача да реализира на празна врата, за да покачи резултата на 0:3!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Байерн реализира и четвърто попадение. Лацио изпълни корнер, при който почти всички играчи атакуваха топката в наказателното поле, което позволи на баварците да организират контраатака. Лирой Сане се понесе по левия фланг и стигна до наказателното поле, откъдето опита центриране по земя. В опитите си да изчисти топката Ачерби си вкара нелеп автогол - 0:4!

Само две минути по-късно Лацио върна едно попадение. Луис Алберто атакува фронтално към вратата и успя да подаде в коридор към Хоакин Кореа, който изчакваше на ръба на засадата. 26-годишният аржентинец се разходи през отбраната на Байерн, за да реализира впечатляващ гол в мрежата на Мануел Нойер - 1:4!

В следващите минути играта се накъса след серия от нарушения, които доведоха и до картони. Лейва, Кореа, Марушич и Ескаланте се запознаха отблизо с жълтия картон на главния арбитър, а малко по-късно ги последваха и двама от Байерн - Кимих и Коман. В 80' Роберт Левандовски се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му бе отразен от Рейна.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Баварците ще опитат да се превърнат в едва втория отбор, който успява да защити трофея си от Шампионска лига, като го спечели във втори сезон поред, след като това стори Реал Мадрид (който дори го стори цели три пъти поред).

Жребият до голяма степен бе благосклонен за Байерн, отреждайки сблъсъци с Лацио, който на фона на някои други европейски грандове, не изглежда чак толкова тежко препятствие, особено ако футболистите на немския тим покажат това, на което са способни.

В последните двубои обаче баварците са разколебани и в два порени двубоя от немската Бундеслига не могат да стигнат до победата, записвайки равенство и поражение. Лацио редува добри представяния със слаби такива, като към момента заема 6-ата позиция в класирането на Серия А.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лацио: Рейна, Патрик, Мусакио, Ачерби, Лазари, Лейва, Милинкович-Савич, Алберто, Марушич, Кореа, Имобиле

Байерн: Нойер, Алаба, Дейвис, Боатенг, Зюле, Мусиала, Кимих, Горецка, Коман, Сане, Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички