Айнтрахт шокира Байерн Мюнхен, битката за титлата в Бундеслигата се завързва


Айнтрахт шокира Байерн Мюнхен, битката за титлата в Бундеслигата се завързва
Снимка: Getty Images/Guliver

1137 0

Световният клубен шампион Байерн Мюнхен допусна шокиращо поражение от Айнтрахт Франкфурт с резултат 2:1 като гост в мач от 22-ия кръг на немската Бундеслига. Баварците допуснаха да изостанат с две поражения през първата част, които се оказаха необратими до края на срещата.

Още в 12-ата минута Даичи Камада успя да открие резултата за домакините, възползвайки се от асистенция на Филип Костич. В 31' Амин Юнес успя да удвои преднината на Айнтрахт, като този път Камада влезе в ролята на асистент.

В началото на втората част Байерн отвърна частично на удара, като върна едно попадение чрез голмайстора си Роберт Левандовски, който оползотвори асистенция на Лирой Сане. До края на срещата обаче баварците така и не успяха да се доберат до втори гол и се примириха с третата си загуба през сезона.

 Във втори пореден мач Байерн не успява да победи, но въпреки това остава на върха в подреждането с актив от 49 точки. Това обаче отваря шанс на втория Ред Бул Лайпциг да ги застигне, след като "червените бикове" са с 44 пункта, а при победа този кръг могат да се доближат на само 2 точки зад баварците. Айнтрахт пък успя да влезе в топ 4 с 42 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички