Байерн Мюнхен изхвърли Манчестър Юнайтед от Европа, напусна Шампионска лига със срамно постижение (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен изхвърли Манчестър Юнайтед от Европа, напусна Шампионска лига със срамно постижение (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4107 0

Манчестър Юнайтед е аут не само от Шампионска лига, но и от Европа! Чудото за "червените дяволи" не се случи, след като загубиха с 0:1 от Байерн Мюнхен у дома. Единственото попадение бе дело на Кингсли Коман в 70'.

Юнайтед със сигурност трябваше да победи Байерн Мюнхен в последното си домакинство от груповата фаза и да очаква равенство между Галатасарай и Копенхаген. Нито едно от двете не се случи, като датчаните победиха турския си опонент и завършиха на второ място в групата. По време на двубоя се стигна и до две принудителни смени - Хари Магуайър и Люк Шоу получиха контузии.

Наред с отпадането от Европа Юнайтед записа и едно незавидно постижение. Превърна се в първия английски отбор в историята, който допуска 15 гола в груповата фаза на Шампионска лига. Байерн пък вече 40 мача няма загуба в груповата фаза на турнира!

Отборът на Ерик Тен Хаг завърши на последно място в група "А" с едва 4 точки и голова разлика - 3. Юнайтед е първият тим от Англия, който 2 пъти завършва на последно място в групата. Същото се случва и през сезон 2005/2006.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути не предложиха натиск от някой от двата тима, като по-скоро търпеливо изчакваха да изградят атаки, внимавайки и в защита. В 5' Антони преодоля Сане и опита да отправи удар към горния ляв ъгъл. Топката обаче мина високо над вратата.

В 10' Хари Кейн отправи точен изстрел посока вратата на Онана, но прекалено слабо и право в ръцете на стража. 7 минути след това баварците имаха претенции към главния арбитър Еспес Ескас за дузпа. А причината бе нарушение на Хари Магуайър срещу Джамал Мусиала, но реферът прецени, че няма достатъчно контакт.

В 24' се стигна и до първия точен удар на Юнайтед. Люк Шоу направи пробив и стреля от границата на наказателното поле, но Мануел Нойер успя да се намеси и отрази. 3 минути след това Сане комбинира с Мусиала, но малко след това повторният им опит бе блокиран от Далот.

В 30' Сане не успя от изгодна позиция в наказателното поле да нанесе удар, след като получи добро подаване от Кингсли Коман. В 37' Хари Магуайър опази една топка от Джамал Мусиала, но получи разтежение и се наложи да бъде заменен от Джони Еванс.

Това е поредна лоша новина за Ерик тен Хаг, който има редица проблеми с играчи. Включително и за днешния двубой, за който са аут Рашфорд и Марсиал. До края на полувремето не се стигна до други шансове и възможности пред двата тима.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по неприятен начин за "червените дяволи". Люк Шоу същи получи травма и бе заменен от Уан-Бисака. Именно той малко след подновяването върна добре към Бруно Фернандеш, който обаче стреля над вратата.

В 54' отново капитанът на Юнайтед стреля, този път от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата на Нойер. В 62' Хари Кейн продължи атака към Кимих, но ударът на халфа надмина над вратата.

20 минути преди края баварците нанесоха съкрушителен удар. Коман успя да комбинира с Томас Мюлер, а той продължи към Хари Кейн. Именно той успя да изведе Коман зад домакинската отбрана и стреля неспасяемо за 0:1.

 

Този гол изглежда, че съвсем отчая домакините, които загубиха вяра в класиране. В 83' изстрел на Кейн с глава мина близо до вратата. До края на двубоя нямаше повече вълнуващи и голови моменти.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Амрабат, Антони, Фернандеш, Гарначо, Хойлунд

Байерн Мюнхен: Нойер, Дейвис, Ким, Упамекано, Мазруи, Горецка, Кимих, Сане, Мусиала, Коман, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Първият мач между тези съперници от груповата фаза се превърна в истинско зрелище. Тогава срещата се игра в Германия, а домакините повеждаха в резултата с два гола разлика в три случая, но всеки път Юнайтед се доближаваше на гол пасив. В крайна сметка мачът завърши при 4:3.

В мача тази вечер Хари Кейн ще се завърне на Олд Трафорд за първи път, откакто напусна Тотнъм Хотспър през лятото – след като постоянно беше свързван с преминаване в Манчестър Юнайтед по време на дългия му престой в северен Лондон. Марсиал и Рашфорд пък са под въпрос за двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички