Атлетико Мадрид не изненада Манчестър Сити, но сътвори нов рекорд


Атлетико Мадрид не изненада Манчестър Сити, но сътвори нов рекорд
Снимка: Getty Images

1775 0

Атлетико Мадрид не успя да пречупи супер отбора на Манчестър Сити и отпадна на четвъртфиналите в Шампионска лига. "Дюшекчиите" се представиха достойно и показаха добра игра, но двете нули съпровождаха резултата след края на мача. След равенството на препълнения "Уанда Метрополитано" мадридчаните влязоха в историята, като първия отбор, достигнал до тази фаза без нито един домакински успех.

В групите Атлетико направи равенство с Порто и загуби от Милан и Ливърпул. На осминафиналите "дяволите" срещнаха Манчестър Юнайтед, като в испанската столица срещата завърши 1:1, а на "Олд Трафорд" гостите успяха да вземат своето и се наложиха с 1:0. Така вече 8 мача възпитаниците на Диего Симеоне не могат да постигнат победа като домакини в европейския турнир, като записаха 5 ремита и 3 загуби. За последно столичаните записаха домакински успех в надпреварата на 27 октомври 2020 година - 3:2 срещу РБ Лайпциг.

За сметка на това Манчестър Сити продължи серията си без загуба във всички турнири. "Гражданите" вече два месеца крачат смело, като последно преклониха глави пред Тотнъм – 2:3 в първенството. След това последваха 10 мача, от които 60% бяха спечелени, а в останалите завършваха наравно. Така момчетата на Пеп Гуардиола достигнаха за трети път в историята до полуфиналите на Шампионска лига, като това се случва за втора поредна година.

А ето какви скандали съпроводиха оспорваното дерби!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички