А защо Реал Мадрид да не спечели три пъти поред Шампионска лига


А защо Реал Мадрид да не спечели три пъти поред Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

3203 0

Единственият отбор в историята на Шампионска лига, който е защитавал титлата си се казва Реал Мадрид. Те просто са кралете на този турнир и това се доказва и от 12-те им титли в надпреварата.

По времето, когато турнирът се казваше Купа на Европейските Шампиони, единствено Аякс и Байерн Мюнхен бяха успявали да спечелят две поредни титли, но в модерната история на надпреварата това е запазено само и единствено за "белия балет". Но въпросът тук е кой ще спре Реал Мадрид и защо играчите на Зинедин Зидан да не спечелят и три поредни пъти най-комерсиалния европейски клубен турнир?

В последните си два мача Лос Меренгес се изправи срещу отбор, чиято единствена цел бе успех в Шампионска лига. Да, ПСЖ показа зъби, но не успя в нито един от двата мача да надиграе Реал и да покаже, че може да детронира краля. През декември бе теглен жребият за 1/8-финалите и когато станаха ясни двойките, мнозина побързаха да отпишат "кралския клуб". 

"Никой не беше печелил Шампионска лига два пъти подред, но ние го направихме. Защо да не спечелим и три поредни купи", каза след края на мача в Париж капитанът на европейския първенец Серхио Рамос.

Победата над ПСЖ във вторник им осигури осмо поредно участие на 1/4-финал, като в седем от тези случаи те продължаваха и сред най-добрите четири. 

За това и историята е на тяхна страна. Слабата им форма от началото на сезона е почти забравена със задоволителни игри през 2018 година. След двете победи срещу ПСЖ самочувствието в съблекалнята на "Сантяго Бернабеу" ще се покачи още повече, а защо да не бъде и най-високото в Европа. Та кой е този, който в момента може да каже на Реал Мадрид, че те не могат да спечелят три поредни пъти Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички