Киелини посвети победата над Тотнъм на Давиде Астори в емоционално ВИДЕО


Киелини посвети победата над Тотнъм на Давиде Астори в емоционално ВИДЕО
Снимка: Gulliver/GettyImages

1165 0

Централният защитник на Ювентус и един от големите лидери на тима Джорджо Киелни посвети вчерашната победа с 2:1 като гост над Тотнъм на изненадващо починалия си другар и колега Давиде Астори. "Старата госпожа" се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като се наложи на Уембли над "шпорите" и с общ резултат 4:3 продължава напред.

Киелини имаше голяма заслуга за победата, след като неколкократно се намеси решително преди топката да стигне до Хари Кейн, а разбирателството, което има с капитана Джанлуиджи Буфон за пореден път трогна футболния свят.

В интервюто след мача Киелини посвети успеха на починалия Астори, който днес бе изпратен в последния си път от десетки хиляди души във Флоренция.

"Посвещаваме победата на Давиде. Не само тази победа обаче - всяка една мисъл в момента е свързана с него. Много плаках от както научих новината. Винаги сме били много близки, той беше страхотен играч, страхотен човек.

Много ни беше трудно тази вечер, защото трябваше да мислим за играта, за опонента ни и ни беше много трудно. Завинаги той ще остане част от нашите сърца и души. Утре (б.р. - днес) ни предстои и неговото погребение, да кажем последно "сбогом" на Давиде с моите съотборници. Трудно е, но трябва животът да продължи", заяви през сълзи след победата Киелини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички