Трудна, но важна победа за Реал - шампионът спечели групата си в Шампионска лига


Трудна, но важна победа за Реал - шампионът спечели групата си в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

7581 0

Реал Мадрид остави зад гърба си тежкото поражение от Ейбар през уикенда, след като в Шампионска лига си гарантира първото място в група G. "Белия балет" надигра с 2:0 Рома на "Олимпико" и независимо от резултатите в последния кръг, печели своята група.

Победата на "белите" обаче не дойде никак лесно, особено след като Рома направи два фрапантни пропуска през първите 45 минути, които можеха да променят драстично крайния резултат в мача, а грешниците за домакините бяха Шик и най-вече Юндер, който пропусна на почти празна врата и от 2 метра в 45'.

Скоро след откриването на второто полувреме след грешка на Фацио Бейл остана сам срещу вратаря, като си нагласи топката на левия крак и я прати покрай Олсен за 0:1. 10-ина минути по-късно отново Бейл беше в основата на гола на Реал, центрирайки отлично в наказателното поле, Бензема свали за Васкес, който изпуснат от защитата вкара от метър разстояние - 0:2.

Победата означава, че "белия балет" печели групата с актив от 12 точки. С двете победи над Рома възпитаниците на Сантиаго Солари са недостижими на върха в класирането, водейки с 3 пункта на днешния си съперник. "Вълците" също продължават напред, след като ЦСКА загуби от Виктория у дома с гол на Роман Прохазка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна изключително внимателно и за двата отбора. Те предпочитаха по-бавните и методични действия, като рядко защитите оставяха пространство за острите крила и на двата отбора. Единственото по-опасно положение беше след центриране на Бейл към далечната греда, където Карвахал беше напът да засече, но беше изпреварен от защитник.

Нещо подобно се случи в 18', когато Флоренци проби отдясно и центрира към далечната греда. Там Ел Шарауи беше изпреварен от Карвахал, който се намеси отлично. В 20' Реал Мадрид беше най-близо до гол, след като при контраатака топката стигна до Васкес в близост до лявата греда. Той успя да да върне към границата на наказателното поле, където беше Лука Модрич. Той стреля неточно, топката се удари в Бензема и залъга вратаря, но все пак с крак успя да отрази, а защитник изби в корнер.

Най-добрият момент в мача дойде в 31', а Рома се отчете с немислим пропуск. След поредица от центрирания и подавания към наказателното поле на Реал, топката най-накрая стигна до Патрик Шик, който от няколко метра направи много сериозен пропуск, стреляйки право в обсега на Тибо Куртоа. При добавката от границата на наказателното поле Нзонзи не успя да намери очертанията на вратата.

В добавеното време на първата част Чингис Юндер се отчете с пропуск №1 на сезона в Шампионска лига. Карвахал загуби топката дълбоко в собствената половина, а покрай аутлинията проби Заниоло и с пас по тревата намери Юндер на два метра от голлинията. Куртоа вече беше паднал на земята, но турският национал прати топката над вратата, отчитайки се с най-сериозния пропуск от началото на турнира до момента.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пропускът струва скъпо на Рома още на старта на вторите 45 минути. След като беше натиснат от Бейл, Олсен изчисти слабо топката във въздуха и тя остана в близост до наказателното поле. Фацио стигна пръв до топката, но я подаде на останалия в пеналтерията Бейл. Той си нагласи топката на левия крак и, освобождавайки се от Коларов, успя да се разпише - 0:1.

В 58' гостите организираха бърза контраатака, но Бензема се забави с подаването към Бейл. Уелсецът все пак стигна до накзателното поле и подаде за Модрич, но топката стигна почти до корнера. Хърватинът нахлу към наказателното, подаде на Бейл, който се беше прехвърлил отдясно и центрира отлично за Бензема. Той свали топката с глава за Васкес, който от 2 метра се разписа - 0:2.

Скоро след гола при нова акция на "кралете" за малко не се стигна до гол. Бейл напредна в половината на съперника, подаде на Кроос, а той намери останалия почти сам в наказателното поле Бензема. Той стреля, но Олсен успя да отрази.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Олсен, Коларов, Манолас, Фацио, Флоренци, Нзонзи, Кристанте, Саниоло, Юндер, Ел Шарауи, Шик

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Йоренте, Модрич, Кроос, Бейл, Васкес, Бензема

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди старта на турнира Реал Мадрид беше категоричен фаворит за спечелването на групата, но отборът се представи ужасяващо срещу по-слабите Виктория и ЦСКА Москва, като дори допусна поражение от руския тим преди няколко седмици. Това отвори вратата за Рома, като "вълците" ще се опитат да атакуват първото място тази вечер с победа над "белия балет". Победа за Реал гарантира 1-о място в групата, независимо от развръзката в другите мачове, а равенство ще означава, че "белия балет" ще има предимство пред Рома, ако двата отбора завършат с равен брой точки след изиграването на 6-те срещи.

И двата отбора не влизат успешно в дуела си. Рома загуби от Удинезе като гост в последния кръг на Серия А, докато Реал Мадрид отново изуми света с тежка загуба - с 0:3 при гостуването си на Ейбар.

В историята на съперничеството между двата отбора има едва две равенства (едно в Шампионска лига, едно в приятелска среща), а в официални двубои Рома има две победи - две победи в осминафиналите на Шампионска лига с по 1:2 преди точно 10 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички