Куп топ отбори очакват Реал Мадрид, ако не спечели групата си в Шампионска лига


Куп топ отбори очакват Реал Мадрид, ако не спечели групата си в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2047 0

 

Тази вечер Реал Мадрид гостува на Рома на "Олимпико" в предпоследната среща от груповата фаза на Шампионска лига. Защо обаче оставащите две срещи са толкова важни за "белия балет" и защо Реал трябва да завърши на първо място в своята група. 

Ако отборът на Сантиаго Солари обаче не успее да победи в Рим и завърши на второ място, то Реал го очакват едни от най-силните отбори на 1/8-финалите. Ето кои ще са евентуалните съперници на "Кралския клуб":

Група А - Борусия Дортмунд

Немският тим в момента е водач в своята група и най-вероятно ще завършат на първото място. Победа срещу Брюж почти сигурно ще осигури лидерската позиция на "жълто-черните". Само катастрофа в този двубой и две победи на Атлетико може да попречат на Дортмунд да завърши на първото място.

Група B - Интер

Барселона вече си осигури класиране на 1/8-финалите, но само "нерадзурите" имат някакъв шанс да ги изместят от първото място. Това обаче може да се случи единствено, ако италианския тим победи Тотнъм на "Уембли", както и ПСВ, а Барселона не вземе нито една победа повече. 

Група C - Наполи

Италианците са в "Групата на смъртта", в която все още може да се случи абсолютно всичко. Всеки един тим може да продължи или да бъде елиминиран, но все пак трите фаворита са Наполи, ПСЖ и Ливърпул. 

Група D - Порто

В тази група отборът на Икер Касияс води уверено с 10 точки, докато Шалке е на второ място. Португалският тим е домакин на преследвача си в двубой, който ще реши и лидерската позиция. 

Група Е - Байерн Мюнхен

Байерн е домакин на Бенфика и при победа ще си осигури продължаване напред в турнира. А дори и при равенство в последния мач срещу Аякс ще оглави групата. 

Група F - Манчестър Сити

Това е една от най-отворените групи. Ако тази вечер Сити спечели гостуването си на Лион, то отборът ще завърши на първо място. Ако обаче френския тим, спъне "гражданите", то всичко ще се реши в последния кръг. 

Група G - Ювентус

Към този момент Роналдо и Юве държат първото място в своята група. Победа срещу Валенсия тази вечер и след това раенство срещу Йънг Бойс би било достатъчно да завършат на първо място. Със сигурност Реал би се затруднил много, ако завърши на втората позиция. Но да припомним, че в последните две издания отново завърши като втори в групата, но и в двата случая Серхио Рамос вдигна трофея накрая. 

Къде и кога да гледаме Рома - Реал Мадрид в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички