Тотнъм ще бъде без ключови фигури в първия двубой срещу Аякс


Тотнъм ще бъде без ключови фигури в първия двубой срещу Аякс
Снимка: Getty Images/Gulliver

2288 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че Муса Сисоко ще пропусне първия сблъсък срещу Аякс от полуфиналите на Шампионска лига следващия вторник. Халфът на „шпорите“, който е кандидат за „Играч на клуба“ през сезона, получи травма на слабините в реванша от четвъртфиналите на надпреварата срещу Манчестър Сити и ще пропусне следващите две седмици.

Това означава, че той няма да вземе участие в домакинството на Аякс на 30 април – двубой, в който няма да играе и наказаният Хюн-Мин Сон, който впечатлява с изявите си за тима в отсъствието на контузения нападател Хари Кейн. Сисоко се присъединява към Кейн в лазарета за утрешния двубой с Брайтън от Висшата лига, а под въпрос за мача с „чайките“ остават Хари Уинкс и Уго Лорис. Голямата звезда на тима Хари Кейн също е контузен.

„Муса Сисоко няма да бъде на разположение вероятно в следващите две седмици – надяваме се той да се възстанови преди това, но не съм оптимист. За Хари Уинкс все още не знаем, защото един ден се чувства добре, на другия – не особено. Надяваме се, той да е готов за утре, но все още не сме сигурни. За Лорис имам по-големи надежди – имаме тренировка, след която ще преценим как да процедираме с него. Надявам се, той да е на линия“.

Въпреки че тимът загуби в последния кръг от действащия шампион Манчестър Сити с минималното 1:0 на „Етихад“, това не се отрази негативно на отбора след пораженията на преките конкуренти за топ 4 Арсенал и Манчестър Юнайтед. Ако съставът успее да запише последователни победи над Брайтън и Уест Хем на новия си стадион, тимът ще направи решителна крачка към осигуряване на място в Шампионската лига за четвърта поредна година.

А каква сума е обещана на Почетино за летни трансфери вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички