Шоу в Лондон и зрелищен обрат при завръщането на Моуриньо в Шампионска лига


Шоу в Лондон и зрелищен обрат при завръщането на Моуриньо в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

9637 0

Отборът на Тотнъм направи впечатляващ обрат при домакинството си на Олимпиакос в мач от група D на Шампионската лига. „Шпорите“ надвиха своя съперник с 4:2, след като изоставаха с 0:2 почти до края на първото полувреме. Олимпиакос вече водеха с 2:0 до 20-тата минута след попадения на Ел Араби и Семедо, но Деле Али върна един гол в края на първата част. През второто полувреме играчите на Моуриньо стигнаха до нови три попадения, като на два пъти се разписа Хари Кейн и веднъж Серж Орие. Жозе Моуриньо бе направил само една промяна в сравнение с успеха над Уест Хям от съботния следобед. Дани Роуз бе заменил Бен Дейвис. В селекцията на Олимпиакос имаше 4 промени от равенството с Паниониос, като Елабдауи, Гийерме, Масурас и Ел Араби започнаха на местата на Бруно Гаспар, Ловера, Судани и Гереро. Съдия на срещата бе българинът Георги Кабаков.

Противно на очакванията обаче гостите първи стигнаха до откриване на резултата. В 6-тата минута Юсеф Ел Араби проби в полето на Спърс и отдалеч разстреля Пауло Гасанига, за да даде аванс на Олимпиакос – 0:1! В 20-тата минута шокът на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ стана пълен, след като гостите от Гърция достигнаха до втори гол. След изпълнение на корнер топката премина през няколко играчи на Тотнъм в наказателното поле на „шпорите“, но в крайна сметка Рубен Семедо се оказа най-съобразителен и отбеляза втори гол в мрежата на Спърс – 0:2! Със сигурност Жозе Моуриньо не си бе представял такъв старт на кариерата му с Тотнъм в Шампионската лига. Португалският специалист реагира скоростно, заменяйки Ерик Дайър с Кристиан Ериксен още в 29-тата минута. В 41-вата минута „шпорите“ достигнаха до първото си по-сериозно положение, след като Хари Кейн стреля от свободен удар от границата на наказателното поле, но топката премина малко покрай вратата. Въпреки слабата си игра през първата част, Тотнъм все пак достигна до гол. Деле Али се възползва от пас на Серж Орие и върна едно попадение 1:2!

Началото на втората част завърши като първата за Тотнъм и те достигнаха до втори гол. Лукас Моура намери по отличен начин Хари Кейн в наказателното поле на Олимпиакос и английският голмайстор изравни резултата в 50-тата минута на мача – 2:2! В крайна сметка натискът на „шпорите“ даде резултат и те стигнаха до пълен обрат в срещата в 73-тата минута. Асистиралият за първия гол Серж Орие добави и попадение на сметката си, след като засече от воле центриране отляво – 3:2! Малко след това головете продължиха да валят във вратата на гърците. Кристиан Ериксен центрира от фаул и Хари Кейн вкара втория си гол за вечерта и 6-ти от началото на груповата фаза – 4:2!

Така Тотнъм събира актив от 10 точки и вече е сигурен участник в осминафиналите. „Шпорите“ ще завършат групата на второ място, след като Байерн спечели като гост на Цървена Звезда с 0:6 и вече не могат да бъдат застигнати на върха. Олимпиакос има едва 1 точка, но в последния кръг домакинства на сръбския тим и при успех ще си осигури място в турнира Лига Европа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички