Магията на Пауло Дибала спаси Ювентус от сензационен провал в Шампионска лига


Магията на Пауло Дибала спаси Ювентус от сензационен провал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5002 0

Италианският шампион Ювентус постигна много трудна победа с 2:1 като домакин на Локомотив (Москва) в трети мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Бианконерите" губеха в резултата до 77-ата минута, но два гола на Пауло Дибала обърнаха развоя на мача и пратиха италианските тифози в екстаз.

"Бианконерите" започнаха по-силно двубоя, но така и не създаваха достатъчно добри голови положения. Така, след половин час игра, гостите от Москва изненадаха своя съперник след попадение на Алексей Миранчук в атака, в която отбраната на домакините се държеше меко казано неадекватно.

По-притеснителното за "старата госпожа" бе, че в следващите минути те така и не намираха път към вратата на своя съперник. Привържениците на гранда от Торино трябваше да треперят до заключителните минути от двубоя, за да станат свидетели на магията на Пауло Дибала и пълен обрат в мача.

В 77-ата минута Дибала разстреля вратата на Локомотив с мощен удар от дистанция, а само три минути по-късно отново аржентинецът се разписа, за да изведе своя отбор напред в резултата. Минути по-късно Маурицио Сари извади Дибала от игра, за да обере овациите по трибуните.

По този начин Ювентус се изкачи до първото място в група D, като е с един гол по-добра голова разлика от тази на Атлетико, който също постигна трудна победа срещу Байер Леверкузен. Двата отбора са на върха в класирането със 7 точки, докато Локомотив остава с 3 (от победата над Байер) и ще се надява на грешка в следващите мачове, за да се намеси в спора за място на 1/8-финалите на турнира.

Първо полувреме

"Бианконерите" натиснаха своя съперник още от първата секунда на мача. Във втората минута почти всички футболисти на терена се бяха струпали в наказателното поле на Локомотив. Пауло Дибала отправи мощен удар, който бе блокиран от играч на гостите и прелетя опасно покрай страничния стълб на вратата, излизайки в корнер.

В 6-ата минута Кристиано Роналдо получи първата си възможност за гол в мача. Португалската звезда овладя подаване в наказателното поле, след което на секундата опита изстрел по посока на вратата, но защитник на Локомотив успя да застане на пътя на топката.

В 30-ата минута, противно на случващото се на терена и надмощието на Ювентус, Локомотив успя да поведе в резултата. Вратарят на гостите изпрати топката напред от аут, след което защитата на "бианконерите" беше неориентирана и допусна нелепа грешка, позволявайки на своя съперник да се добере до вратата на Шчесни. Жоао Марио стреля, Шчесни спаси удара му, но при добавката Алексей Миранчук прати топката в мрежата - 0:1.

В 41-вата минута Ювентус изпрати топката зад гърба на стража Гилерме, но попадението не бе зачетено. Причината бе, че малко преди това Кристиано Роналдо посегна опасно с бутонките към главата на Гилерме, за което бе отсъдено нарушение срещу вратаря.

Второ полувреме

В първите минути на втората част и пред двата отбора се откри по една отлична възможност за гол. Локомотив изпълни опасен свободен удар, след който Шчезни се намеси твърде неубедително и едва не увисна във въздуха. В ситуацията за Юве пък Пауло Дибала се измъкна зад гърба на защитната линия на московчани, но ударът му от въздух премина над вратата.

Изглеждаше, че Ювентус няма как да пробие отбраната на Локомотив, докато не настъпи звездният миг на Пауло Дибала. Аржентинската звезда собственоръчно изкова обрата в мача за своя отбор, реализирайки две попадения в рамките на само три минути.

В 77-ата минута Дибала получи подаване на около 20-25 метра от вратата, бутна си топката с едно докосване и я запрати в мрежата с мощен удар. Три минути по-късно отново аржентинският нападател успя да вкара и втори гол, за да прати тифозите на отбора в екстаз. Малко по-късно Маурицио Сари го извади от игра, за да обере овациите на привържениците по трибуните.

Преди срещата

Ювентус е лидер в група D в Шампионска лига след два изиграни мача, като победиха Байер Леверкузен в първата среща и направиха равенство с Атлетико Мадрид като гост. Локомотив от своя страна започна със загуба от Атлетико в първия кръг, но във втория взе важна победа над Байер, което ги нареди на една точка зад лидерите в групата.

И в двата състава са налични кадрови проблеми, като тези при гостите са повече на брой. За Ювентус контузени са Киелини, Коща, Де Шилио и Пяка, докато при Локомотив липсват Фарфан, Ротенберг, Миранчук, Джорджевич, Смолов и Жемалетдинов. Очаква се Войчех Шчезни и Блез Матюиди да се завърнат сред титулярите за "бианконерите", докато Кристиано Роналдо и Гонзало Игуаин да поведат атаката на отбора.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчезни, Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Матуиди, Бентанкур, Пянич, Дибала, Роналдо
Локомотив: Гилерме, Идову, Хьоведес, Чорлука, Игнатиев, Баринов, Кричовяк, Жоао Марио, Мурийо, Миранчук, Едер

Ювентус: Шчезни, Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Кедира, Матуиди, Бентанкур, Пянич, Дибала, Роналдо

Локомотив: Гилерме, Идову, Хьоведес, Чорлука, Игнатиев, Баринов, Криховяк, Жоао Марио, Мурийо, Миранчук, Едер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички