Сензацията Гнабри изравни постижение на Роналдо и Ван Бастен


Сензацията Гнабри изравни постижение на Роналдо и Ван Бастен
Снимка: Getty Images/Gulliver

1747 0

Серж Гнабри изигра един от най-силните мачове в кариерата си, реализирайки 4 гола във вратата на Тотнъм при гостуването на неговият Байерн Мюнхен в Лондон от Шампионска лига. Германският национал се разписа в рамките на 35 минути през второто полувреме и поведе при голмайсторите в турнира.

Попаденията му във вратата на Юго Лорис му донесоха и място в престижна класация. Гнабри се превърна в 12-я футболист с четири гола в един мач от ШЛ. Последният, който стори това е Кристиано Роналдо за Реал Мадрид при победата над шведския Малмьо с 8:0 през декември 2015 година. Пионет в това отношение е Марко ван Бастен. Легендарният холандец отбелязва 4 гола за Милан при победата с 4:0 над Гьотеборг през 1992 година.

"Това беше невероятна вечер за нас. Трябваше да чакам дълго време за първия си гол в Шампионска лига, а дори не съм си мечтал да са четири наведнъж. Играхме страхотно и постоянно държахме Тотнъм под напрежение. Представям си каква наслада за феновете на Арсенал е този резултат", заяви героят Гнабри, който е бивш играч именно на „артилеристите".

А какво заяви мениджърът на Тотнъм - Маурисио Почетино, след разгромната загуба - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички