Роналдо се завръща на "Олд Трафорд" и още 5 големи интриги в Шампионска лига


Роналдо се завръща на "Олд Трафорд" и още 5 големи интриги в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4261 0

Гръм и мълнии! В ефира и по европейските стадиони се завръща най-голямото футболно зрелище, най-силният европейски клубен турнир - Шампионска лига. В днешния ден, 18 септември, ще се изиграят осем срещи от груповата фаза на тази мечтана и много престижна надпревара. Днес, а и в близките дни, ще гледаме много атрактивен футбол, много големи звезди и, със сигурност, изненадващи резултати.

Любопитно е обаче какви интересни срещи нареди жребият, теглен в края на август. Големи играчи се изправят срещу бившия си тим, силни отбори ще търсят реванш срещу тимове, които са ги отстранили в предишния сезон в състезанието. И още, и още. Вижте най-големите интриги, които предстои да наблюдаваме:

ИНТРИГА НОМЕР 1: Кристиано Роналдо се завръща на "Олд Трафорд".

Когато се разбра, че Роналдо има проблеми в Реал Мадрид, моментално се появиха слухове, че той ще се връща в Манчестър Юнайтед. И наистина, тази есен Роналдо ще играе на "Олд Трафорд", но не за Юнайтед, а за Ювентус.

На Кристиано му предстои да се изправи и срещу бившия си треньор в Реал Мадрид - Жозе Моуриньо, който е начело на "червените дяволи". Но португалският наставник е съпътстван от проблеми в работата си и, нищо чудно на 23 октомври, когато Ювентус гостува в Манчестър, Моуриньо да е уволнен, а на неговото място да работи друг от треньорите на Роналдо на "Бернабеу", най-успешният - Зинедин Зидан.

Роналдо вече е вкарвал на "Олд Трафорд" - през 2013 г. за Реал. И голът му беше победен.

ИНТРИГА НОМЕР 2: Фалкао срещу Атлетико (Мадрид).

Нападателят на Монако Радамел Фалкао ще се изправи срещу бившия си тим Атлетико (Мадрид) в група А. За "дюшекчиите" колумбиецът записа 91 мача и 70 гола, а за Монако - 101 мача и 67 попадения. Дали нападателя ще накаже бившия си тим ще видим още тази вечер.

ИНТРИГА НОМЕР 3: Кавани се изправя срещу Наполи

Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани, който стана голмайстор номер 1 в историята на френския клуб, се изправя срещу бившия си тим Наполи. За италианския тим уругваецът има повече от 100 гола за трите години в Неапол. Ще видим какво ще се случи на 24 октомври в Париж.

ИНТРИГА НОМЕР 4: Анчелоти се сблъсъква с ПСЖ

В група С има повече от една интрига. Освен срещата на Кавани с Наполи треньорът на неаполитанци Карло Анчелоти ще се изправи срещу ПСЖ - клубът, в който работи в самото начало на катарския проект на "Парк де Пренс". Италианецът спечели първата за парижани титла на Франция от 19 години насам.

ИНТРИГА НОМЕР 5: Клоп срещу Тухел

В тази интересна група един срещу друг ще застанат и бившите треньори на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп и Томас Тухел. И двамата сега работят в други клубове - Клоп води Ливърпул, а Тухел - ПСЖ. Те ще кръстосат шпаги на 28 ноември в Париж.

ИНТРИГА НОМЕР 6: Фарфан и Хьоведес се срещат с Шалке 04.

Двамата играчи на Локомотив (Москва) имат повече от 500 мача общо за Шалке 04. Срещата им с бившия им тим ще бъде емоционална, особено за Хьоведес, който не напусна Германия особено радостен.

Германецът е готов дори да вкара гол на Шалке, но заяви, че ако това се случи, той няма да празнува попадението.

Ето кои мачове ще се изиграят днес в групите:

19:55 Барселона - ПСВ

19:55 Интер - Тотнъм

22:00 Брюж - Борусия (Дортмунд)

22:00 Цървена Звезда - Наполи

22:00 Галатасарай - Локомотив (Москва)

22:00 Ливърпул - ПСЖ

22:00 Монако - Атлетико (Мадрид)

22:00 Шалке 04 - Порто

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички