Причината Зидан да предпочете Иско пред Бейл не само физическото състояние


Причината Зидан да предпочете Иско пред Бейл не само физическото състояние
Снимка: Guliver/GettyImages

2182 0

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е избрал Иско за титуляр във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Въпреки че Гарет Бейл е възстановен след контузия в глезена, уелсецът се очаква да остане на резервната скамейка, след като не е играл в последните месец и половина.

Финалът е в родината на крилото и се очаква местните фенове да подкрепят Реал Мадрид, но по-доброто физическо състояние на Иско е основната причина испанският плеймейкър да попадне сред стартовите 11.

Другата причина е различното измерение, което той придава на нападението на "белия балет". Със страхотните си пробиви и убийствени извеждащи подавания той е заплаха навсякъде по-терена, като Зидан му оставя свободна роля в схема 4-3-1-2, когато той действа зад Роналдо и Бензема.

Зидан предпочита Иско най-вече заради случилото се на триото Неймар, Меси и Суарес срещу торинския гранд. Барселона не успя да отбележи нито един гол в схема 4-3-3 в четвъртфиналите от турнира, а Бонучи, Киелини и Барзали тотално обезличиха атакуващото трио на "блаугранас". С по-различна схема на игра и по-креативната игра на Иско Зизу се надява, че именно плеймеййкърът е ключът към разбиването на дефанзивната стена, която притежава Масимилиано Алегри в Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички