Ако финалът на Шампионска лига се реши след дузпи, ето кои ще са изпълнителите


Ако финалът на Шампионска лига се реши след дузпи, ето кои ще са изпълнителите
Снимка: Guliver/GettyImages

2080 0

Ювентус и Реал Мадрид се изправят в мега-сблъсък във финал на Шампионска лига, като фаворит в мача определено няма. Очакванията на много специалисти са двата отбора да бъдат разделени максимум от 1 гол помежду си, а също толкова вероятно е победителят да бъде решен след дузпи.

В такъв случай кои са играчите, които ще се нагърбят с отговорността? Сигурни са четирима от изпълнителите - Пауло Дибала и Миралем Пянич за Ювентис и Кристиано Роналдо и Серхио Рамос за Реал Мадрид.

5-имата изпълнители на 11-метрови наказателни удари ще бъдат определени според това кой играч как се чувства, но и двамата треньори имат идея за това на кого могат да заложат.

Големият отсъстващ за Ювентус по всяка вероятност ще бъде Гонсало Игуаин, който има много пропуски от дузпа във важни мачове. Освен Дибала и Пянич, 11-метров наказателен удар ще изпълняват Леонардо Бонучи, Даниел Алвеш и Сами Кедира.

За Реал Мадрид единствената въпросителна е дали Марсело ще изпълнява дузпа. Ако след 120 минути игра на терена е Гарет Бейл, той ще измести бразилеца от 5-цата за дузпа. Иначе в нея фигурират Модрич и Бензема, освен споменатите Роналдо и Рамос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички