Последният в групата нанесе първа загуба на Атлетико в Шампионска лига


Последният в групата нанесе първа загуба на Атлетико в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1747 0

Атлетико (Мадрид) допусна първа загуба в груповата фаза на Шампионска лига. "Дюшекчиите" отстъпиха с 1:2 на Байер Леверкузен като гост, след като губеха с 0:2 до края на редовното време в двубоя. Головете за германците отбелязаха Томас Партей (автогол), 41', и Кевин Фоланд 55'. Попадението за Атлетико бе дело на Алваро Мората в 90+4'.

Испанският тим заема второто място в своята група, където лидер е Ювентус. Атлетико има 7 точки, докато Байер е последен с 3.

Байер диктува развоя на играта в първите 20 минути, а първата сериозна опасност пред вратата, пазена от Облак, дойде в 21'. Тогава изстрел на Фоланд бе неутрализиран от словенския вратар. В 38' Севен бендер от състава на Байер нацели гредата след изпълнение на фаул. "Аспирините" откриха резултата в 41', когато Облак изби след изпълнение на пряк свободен удар, но топката стигна до Арангис, който центрира от аутлинията назад. В опит да изчисти Партей вкара в собствената си врата.

Германците шокираха Атлетико в 55', когато стигнаха до втори гол. В ситуацията Белараби центрира в наказателното поле, топката стигна до Кевин Фолан, който стреля точно в долния ляв ъгъл за 2:0. Испанците натиснаха и в 63' Лемар застраши вратата на Байер след пряк свободен удар, но Храдецки се намеси. Вратарят отрази и изстрел отблизо на Витоло скоро след това.

В 76' Мората върна едно попадение, но се оказа, че е бил в засада. Минута по-късно пък Облак се намеси при удар на Джонатан Та с глава след корнер. В 84' Леверкузен остана с човек по-малко, след като Надием Амири беше изгонен за грубо нарушение. Въпреки това, мадридчани стигнаха до попадение чак в 4-ата минута на добавеното време. Партей изведе добре Мората в наказателното поле и нападателят не сгреши - 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички