Отпадането на ПСЖ и Реал "вдъхновява" най-скъпата сделка в историята?


Отпадането на ПСЖ и Реал "вдъхновява" най-скъпата сделка в историята?
Снимка: Guliver/GettyImages

6546 0

В рамките на една седмица сезонът на Реал Мадрид приключи. "Кралете" яха опустошени с 0:3 от Барселона в турнира за Купата на Краля, а след това загубиха и илюзорни шансове за титлата в Ла Лига. Кулминацията на седмицата настъпи в Шампионска лига, след като доминиращият в последните 3 сезона тим беше разпилян от Аякс с 1:4, и то на "Сантиаго Бернабеу".

24 часа след сензационното отпадане на Реал Мадрид ПСЖ беше съсипан от критики, след като се превърна в първия отбор в историята, който изпуска аванс от 2 гола, постигнат като гост. Манчестър Юнайтед удари с 3:1 френския гранд в Париж, което автоматично приключи сезона за ПСЖ, чиято единствена цел в последните години е именно триумф в "лигата на богатите".

Тези два провала на два от големите европейски клубове могат да "вдъхновят" най-скъпия трансфер в историята - този на суперзвездата Неймар в Реал Мадрид, смятат в Испания. Причината за това изглежда повече от ясна - бразилецът премина на "Парк де Пренс", за да излезе от сянката на Лионел Меси и да се бори за "Златната топка". Две години от експеримента изтекоха, ПСЖ не е преминал нито един път осминафиналите в турнира, а никой не се интересува от това, което прави Неймар във Франция, защото и без него ПСЖ ще печели титлата в Лига 1.

Отпадането на ПСЖ със сигурност ще повлияе на желанието на Неймар да остане в Париж. Френският колос не е на нивото на другите европейски клубове, а отборът продължава да прилича повече на сбирщина от скъпоструващи играчи, а не на колектив с ясно изградена футболна философия.

За никой не е тайна, че Флорентино Перес отдавна дебне момента, в който да вземе бившата звезда на Барселона. След слабото представяне на Реал Мадрид през сезона, строителният магнат не е готов да чака младите футболисти в състава да натрупат опит и смята, че решението е едно - "белия балет" отново да стане основен играч на трансферния пазар. В полезрението на тима са Еден Азар, Килиан Мбапе, Мауро Икарди и други, но големият блян на Перес е именно Неймар. И случилото се в Шампионска лига тази седмица може да е повратната точка в тази мечта на президента на Реал Мадрид.

И, докато никой не очакваше провала на ПСЖ в Шампионска лига, то този в Реал беше предвиден от Зинедин Зидан, но никой не го послуша - вижте подробности тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички