Нито Реал Мадрид, нито Барселона е клубът с най-големи приходи от групите на Шампионска лига


Нито Реал Мадрид, нито Барселона е клубът с най-големи приходи от групите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5876 0

Отборът на Байерн Мюнхен е спечелил най-много пари от участниците в груповата фаза на Шампионска лига, разкрива изследване на футболния бизнес блог SwissRamble, което смята приходите от телевизионни права и бонусите за резултати.

Баварците бяха единственият тим, който спечели и шестте си мача от груповата фаза, което в комбинация с приходите за излъчване им носи общо малко над 82 милиона евро. На второ място се нарежда испанският гранд Барселона, който не допусна загуба в групата и ще прибере 81 милиона, а тройката се допълва от шампионите на Италия Ювентус, който спечелиха групата си с пет победи и един равен, и ще получат около 80 милиона евро.

В топ 10 на най-печелившите клубове са и три от английските участници в турнира, като липсва единствено отборът на Тотнъм, въпреки че и той преодоля групата си и ще играе на осминафиналите. Най-много пари от първата фаза на надпреварата ще прибере Манчестър Сити - 78 милиона евро, следват Ливърпул със 76 и Челси със 73 милиона. В челната десетка са още тимовете на ПСЖ, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд. Най-скромни приходи от груповата фаза на Шампионска лига има чешкият Славия Прага, който спечели само две точки срещу Барселона, Интер и Борусия Дортмунд, и ще вземе 18 милиона евро от УЕФА. А какво отреди жребият за 1/8-финалите в турнира - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички