В Мадрид най-малко искаха да са срещу Гуардиола заради успехите му срещу Реал


В Мадрид най-малко искаха да са срещу Гуардиола заради успехите му срещу Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

3580 0

В понеделник беше изтеглен жребият за елиминациите в Шампионска лига и безспорно един от най-интересните дуели от осминафиналите ще е между Реал Мадрид и Манчестър Сити - най-титулуваният гранд в турнира срещу английския шампион, чиято мечтае да спечели "купата с големите уши". "Гражданите" може и да не се намират в най-доброто си състояние през този сезон, но бяха сред най-непредпочитаните от Реал Мадрид съперници, а причината се крие в мениджъра Хосеп Гуардиола

Каталунецът е един от малкото треньори с положителна статистика срещу "кралете", като безспорно Реал Мадрид е любимата жертва на Пеп. В кариерата си до момента Гуардиола не се е изправял срещу един съперник толкова често, колкото срещу испанския колос. Във визитката си мениджърът на Манчестър Сити има 17 мача срещу "белия балет", като към днешна дата е спечелил 9 срещу, 4 са завършили наравно и 4 са пораженията му. 

Гуардиола е автор на две от най-тежките поражения на Реал през настоящия век. През май 2009 година в мач, който трябваше да реши титлата в Испания, неговата Барселона разби столичани с 6:2 и в последствие спечели всички турнири, в които взе участие, включително и Ла Лига. Другото най-категорично поражение на "кралете" от Пеп е през ноември 2010 година, когато е първият дуел на Гуардиола срещу Жозе Моуриньо в Испания. Тогава каталунците бият с 5:0 на "Камп Ноу", което маркира по ужасен начин първото голямо дерби на Специалния като треньор на Реал. 

Интересен факт обаче е, че испанският мениджър няма победа над Реал Мадрид в последните 4 мача. В реванш за Купата на Краля през 2012 година Барса и "белия балет" завършват 2:2, а няколко месеца по-късно "кралете" бият за първенство с 2:1, и то на "Камп Ноу". 

Най-тежкото поражение за Пеп от "кралете" пък дойде в Шампионска лига. През сезон 2013/14 двата тима се изправиха един срещу друг в полуфиналите и Реал Мадрид спечели първия мач на "Сантиаго Бернабеу" с 1:0, оставяйки шансове на Байерн Мюнхен да вземе реванша и да се класира за финал. На "Алианц Арена" обаче Пеп понася едно от най-тежките поражения в кариерата си - 0:4 за Реал Мадрид и срамно отпадане за баварците в първия сезон на испанеца в Мюнхен. 

Мачовете между Манчестър Сити и Реал Мадрид ще са под №18 и №19 в кариерата на Пеп като треньор срещу "белия балет" и при всички положения ще запази положителната си статистика срещу този тим. Също така Гуардиола вече е записвал едно отстраняване на Реал в Шампионска лига, но като треньор на Барселона през 2011 година, когато каталунците печелят с 2:0 у дома и след 1:1 се класират за финала, който печелят с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед. 

Що се отнася до самите отбори, "гражданите" се изправиха срещу Реал Мадрид на полуфинал през 2016 година, но тогава "кралете" излъгаха своя опонент след 0:0 на "Етихад" и 1:0 на "Бернабеу" след автогол на Фернандо. Всички мачове на осминафиналите в Шампионска лига вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички