Непобедени в Англия, но аут от Шампионска лига (ВИДЕО)


Непобедени в Англия, но аут от Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1189 0

Монако продължи великолепния си сезон и си осигури предсрочно първото място в класирането на Група Е, а в същото време елиминира Тотнъм от Шампионска лига с победата 2:1 на стадион "Луи Втори".

Монегаските, които са най-резултатният отбор в топ 6 първенствата на Европа с 39-те си гола в Лига 1, пропуснаха да разгромят съперника, защото Юго Льорис правеше чудеса под рамката.

В 11-ата минута той спаси дузпа на Радамел Фалкао, който пък имаше 5 гола в предишните 3 мача, но сега не можа да изведе отбора си напред. Обикновено Фабиньо изпълнява дузпите за Монако и не бе грешил в последните си 16 изстрела от бялата точка, но отстъпи това право на Тигъра и нещата не потръгнаха.

В 48-ата минута все пак невероятният през този сезон на десния бек Джибрил Сидибе засече центриране от ляво на Бенджамин Менди и най-накрая разпечата Льорис.

С буквално първия си удар в мача Тотнъм изравни от дузпа в 52-ата минута чрез Хари Кейн, а самото отсъждане на 11-метровия наказателен удар бе напълно неоправдано.

Секунди по-късно обаче Сидибе намери Тома Лемар в наказателното поле от ляво и националът на Кот д'Ивоар с диагонален изстрел препарира Льорис за 2:1.

Монегаските имаха изумително преимущество на терена - 16:1, с което напълно заслужиха победата и подпечатването на първото място в групата предсрочно.

Монако е първи с 11 точки от 5 мача, а втори е Байер (Леверкузен) със 7, като "аспирините" по-рано във вторник направиха 1:1 с ЦСКА (Москва). Тъй като Тотнъм е с 4 на третата позиция, "шпорите" не могат да изместят германския клуб, защото завършиха 0:0 и 0:1 в директните двубои. ЦСКА е последен с 3 и се надява в последния кръг да си извоюва участие в Лига Европа напролет.


Monaco vs Tottenham Hotspur 2-1 All Goals... by claytonashurst

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички