ВЕЛИКО! Борусия и Легия счупиха рекорда за най-резултатен мач в Шампионска лига (ВИДЕО)


ВЕЛИКО! Борусия и Легия счупиха рекорда за най-резултатен мач в Шампионска лига (ВИДЕО)

4117 0

Борусия (Дортмунд) стигна до очаквана победа над Легия Варшава, но неочакван беше крайният резултат. "Жълто-черните" спечелиха с 8:4 в истинска голеада на "Сигнал Идуна Парк", която влезе в историята на Шампионска лига като най-резултатния мач в историята!

Първото полувреме на двубоя на "Сигнал Идуна Парк" се превърна в истински голов фест, като паднаха цели 7 попадения - най-много за първото полувреме в историята на Шампионска лига.

Още в 10' с първия точен удар в мача Прийович донесе аванс на гостите, смълчавайки за кратко феновете на домакинския тим. До 20' обаче резултатът беше 3:1, след като Кагава отбеляза два гола, а един добави Нури Шахин. Изключително куриозен беше вторият гол на японеца, който отбеляза, след като вратарят боксира топката в него.

Отново Прийович намали резултата в 24', но Дембеле (29') и Марко Ройс (34') вкараха за немислимото 5:2. До края на полувремето двата отбора се скъсаха да пропускат, а гол на Кагава беше отменен заради засада - 5:2 до почивката.

Темпото през  второто полувреме остана също толкова вихрено. В 52' Ройс даде още по-убедително измерение на аванса на Борусия Дортмунд, но в 57' Кучарчик върна едно попадение - 6:3. 

Упражнението се повтори в 82', когато Паслак вкара за 7:3, а само минута по-късно Николикс отбеляза за 7:4 - изравнен рекорд за най-резултатен двубой в Шампионска лига. Предишното постижение беше дело на Монако и Депортиво Ла Коруня - 8:3.

В 92' това постижение беше пратено в историята, след като Марко Ройс закова 8-ия гол за своя тим, а с това и 12-ият гол в мача - 8:4 в полза на домакините.


Borussia Dortmund 8 - 4 Legia Warszawa Goals... by ViralDailyTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички