Юве надхитри Севиля, съдията - враг номер едно в Андалусия (ВИДЕО)


Юве надхитри Севиля, съдията - враг номер едно в Андалусия (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/ Getty Images

1384 0

Ювентус постигна драматичен обрат от 0:1 до 2:1 на "Рамон Санчес Писхуан" над Севиля, за да застане на полпозишън за спечелване на Група Н на Шампионска лига. Победата се оказа изключително трудно изкована, постигната с доста голяма доза късмет и спортен шанс, а домакините напуснаха крайно разочаровани стадиона.

Всичко започна отлично за андалусците, които поведоха с много красив гол на Николас Пареха още в 9-ата минута - той преодоля Джанлуиджи Буфон с воле извън наказателното поле, а италианският страж твърде късно видя топката и не можа да реагира.

Франко Васкес обаче направи две доста груби и глупави нарушение между 31-ата и 36-ата минута и си изкара два жълти картона. Това тотално изкара феновете извън нерви, а също и треньорът Хорхе Сампаоли, който в началото на второто полувреме бе пратен на трибуните от съдията Марк Клатенбърг.

В 47-ата минута на първата част английският рефер стана враг номер 1 в Севиля, защото отсъди пресилена дузпа за сваляне на земята на Леонардо Бонучи при борба за топката след центриране от корнер.

Клаудио Маркизио бе точен от бялата точка и нервите и темперамента на Севиля от този момент нататък само разконцентрираха и размиха темпото на отбора. Дори без да блести с нищо особено след почивката, Ювентус стигна до две попадения.

Първото бе рядко красиво и дело на Лео Бонучи в 84-ата минута, а в 93-ата Марио Манджукич вкара петия си гол в пет мача за Юве с прецизен диагонален изстрел.

Ивайло Петев и Динамо (Загреб) пак не вкараха гол и отново загубиха - 0:1 от Олимпик (Лион) след попадение на Александър Лаказет в 72-ата минута, като това е негов 11-ти в последните 12 мача от всички турнири.

Така Ювентус на практика спечели групата, защото е първи с 11 точки и има само да домакинства на Динамо. Севиля е втори с 10, а Лион е трети със 7 - ако французите бият андалусците с повече от гол разлика, ще ги пратят пак в Лига Европа. Динамо е последен с 0 точки и голова разлика 0:13.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички