Най-кошмарните загуби на Барселона в Европа


Най-кошмарните загуби на Барселона в Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

5246 0

ПСЖ нанесе едно от най-тежките поражения на Барселона в европейските клубни турнири. Парижани се наложиха над тима на Луис Енрике с 4:0 в първи 1/8-финален сблъсък в Шампионска лига. Реваншът е на 8 март от 21.45 часа.

Авторитетното испанско издание Marca припомни още 10 от най-кошмарните загуби на каталунците в Европа:

1. През сезон 2012/2013 Байерн Мюнхен отстранява Барса на полуфинала. Каталунците не успяват да отбележат гол в нито един от двата мача. Първият мач завършва 4:0, а във втория баварците се налагат с 3:0.

2. За Суперкупата на Европа през 2006 година Севиля побеждава Барса с 3:0 в Монако. 

3. Един от най-лошите моменти в историята на тима е финалът за КЕШ срещу Стяуа през сезон 1985/86. Румънците все налагат над Барселона, след като побеждават испанския гранд с дузпи след 4 феноменалните спасявания на Дукадам.

4. Със сигурност сред мрачните спомени на феновете на Барселона е и полуфиналът между каталунците и Валенсия за Шампионската лига през 2000 година. Първата среща се играе на Местая, като "прилепите" записват комфортен аванс преди реванша – 4:1. Във втория мач Барселона побеждава с 1:2.

5. През сезон 1997/98 Барселона, воден тогава от Луис ван Гаал, преживява кошмар срещу Динамо (Киев) в груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците записват две загуби – с 3:0 и с 4:0.

6. През 1994 година, с Йохан Кройф начело, Барселона достига финал на Шампионската лига. Там обаче е разгромен от Милан с 4:0.

7. Метц също може да се похвали изразителна победа над испанския тим. През 1984 година двата състава се срещат в Купата на носителите на Купи в първия кръг. Каталунците побеждават в първия двубой с 4:2 като гост, а в реванша на „Камп Ноу“ французите се поздравяват с 4:1.

8. Победата на Кьолн над Барса. През сезон 1980/81 в турнира за Купата на УЕФА испанският тим побеждава с 1:0 в първия сблъсък. На "Камп Ноу" обаче се провалят и записват поражение с 0:4.

9. Хронологично погледнато, първата тежка загуба на Барселона в Европа нанася Валенсия. Това се случва през сезон 1962/63, а турнирът е Купата на панаирните градове. „Прилепите“ успяват да победят с 6:2, като другата среща завършва при 1:1.

10. Финалът за КЕШ през 1961 година между Барселона и Бенфика е един от най-паметните в историята на клуба. Барса доминира над съперника си, но в крайна сметка бива победен с 2:3.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички