Мадрид покори Княжеството след обрат в Шампионска лига


Мадрид покори Княжеството след обрат в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1344 0

Атлетико не позволи кошмарът от миналогодишното участие в Шампионска лига да се повтори и "дюшекчиите" успяха да обърна Монако като гост в Княжеството - от 1:0 до 1:2 в полза на селекцията на Диего Симеоне.

Още в 10' гостите от Мадрид изостанаха в резултата. Рафамел Фалкао проби в наказателното поле на бившия си тим и пусна отличен пас за Шадли. Топката му беше избита, но до нея се добра Грандсир, който успя да разпечата вратата на Ян Облак - 1:0.

Гостите обаче успяха да обърнат, и то до края на полувремето. Въпреки че трудно създаваше положения, селекцията на Симеоне стигна до 1:1 след прекрасно двойно подаване между Гризман и Коща, а испанският таран се разписа в 32'.

В добавеното време на първото полувреме Коке центрира от корнер и Хосе Хименес беше изпуснал и централният бранител съумя да се разпише, давайки шанс на испанския тим - 1:2.

През второто полувреме гостите затвориха всички постъпи към вратата си и почти не допуснаха опасност пред Облак. Атлетико разчиташе на контраатаки, които обаче не се получаваха, а през вторите 45 минути беше отправен само 1 удар. Въпреки това Атлетико успя да спечели двубоя с 1:2 и по този начин огави група A.

В другия двубой Борусия (Дортмунд) удари трудно с 1:0 Брюж в Белгия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички