Ливърпул отново бе резултатен срещу Порто и продължава напред в Шампионска лига (ВИДЕО)


Ливърпул отново бе резултатен срещу Порто и продължава напред в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5428 0

Отборът на Ливърпул победи Порто като гост с 4:1 и по този начин отстрани португалския гранд на 1/4-финалите в Шампионска лига. По този начин "червените" се класират за 1/2-финал, където техен съперник ще е Барселона.

През първата част по всичко личеше, че играчите на Юрген Клоп ще имат сериозни проблеми, тъй като бяха притиснати сериозно в половината си. В 26' обаче Садио Мане даде аванс на своя тим с попадение, което бе зачетено с помощта на системата за видео повторения. 

В началото на втората част отново "драконите" бяха по-дейните на "Естадио До Драгао", но в 65' Мохамед Салах се разписа и сложи точка на спора. Последва бърз отговор на домакините чрез Милитао, но след това Роберто Фирмино и Върджил ван Дайк довършиха съперника с нови попадения за крайното 1:4.

Още в 30-а секунда Порто можеше да излезе напред в резултата. Корона пое в наказателното поле от дясно на вратата на Алисон и опита изстрел към далечния ъгъл, но кълбото профуча на сантиметри от гредата.

Отново Корона създаде опасност пред вратата на гостите. В 14' той центрира в наказателното поле, където Върджил ван Дайк и Джеймс Милнър не успяха да играят с топката, а Марега остана изненадан от този факт и не успя да насочи кълбото към мрежата на Алисон. Само няколко секунди по-късно отново Марега имаше голова възможност, но ударът му от воле не намери очертанията.

До 25' играчите на Серхио Консенсао владееха напълно инициативата на терена, но точно тогава гостите стигнаха до голова ситуация. Мохамед Салах в наказателното поле подаде към Садио Мане, който бе оставен сам и се разписа. В началото останаха сериозни съмнения за засада и дори попадението не бе зачетено. Последва обаче разглеждане от системата ВАР, която помогна на рефера Дани Макели да вземе правилното решение и да посочи центъра.

До края на полувремето отново "драконите" поеха инициативата и пресираха съперника. В последната секунда пък Трент Александър-Арнолд центрира и Джеймс Милнър стреля, но топката премина на сантиметри от вратата на Икер Касияс.

В първите 15' от втората част гостите опитваха да успокоят играта и да контролират случващото се на "До Драгао". Съперникът им търсеше всякакви пролуки в защитата предимно на контра атака, но до реални опасности пред Бекер не се стигаше.

В 65' появилият се като резерва Роберто Фирмино помогна в защита, след което Александър-Арнолд пусна чудесен пас за Мохамед Салах и египтянинът останал очи в очи с Касияс нямаше как да сгреши - 0:2. Веднага след това Клоп направи нова смяна и Джо Гомес замени десния защитник на мърсисайдци.

В 69' португалците стигнаха до попадение. При центриране от корнер Милитао бе оставен непокрит и с мощен удар с глава върна един гол - 1:2.

13' преди края и Фирмино намери път към вратата на Касияс. Джордан Хендерсън центрира към бразилеца, който бе оставен сам и с глава оплете кълбото в мрежата - 1:3.

Ван Дайк също намери път към вратата на съперника. Холандецът се разписа след изпълнение на корнер 6' преди края на срещата.

Преди мача

Отборите на Порто и Ливърпул се изправят един срещу друг тази вечер на "Естадио До Драгао". Двата тима ще довършат започнатото преди седмица на "Анфийлд". Тогава "червените" се наложиха с 2:0, но и двата тима могат да съжаляват за голям брой изпуснати положения.

И през миналата година мърсисайдци и "драконите" премериха сили в най-комерсиалния футболен турнир, тогава в 1/8-финалите. Момчетата на Юрген Клоп се наложиха с 0:5 в Португалия, а ответния двубой остана без попадения. Както през миналия сезон, така и през този, Ливърпул показва силна игра в Европа. Срещу тях обаче е по-опитният в сравнение с миналата година Порто, а и тази година срещата-реванш е на стадиона на португалците.

СЪСТАВИ:

Порто: Касияс, Милитао, Фелипе, Пепе, Телеш, Отавио, Перейра, Ерера, Брахими, Корона, Марега

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Вайналдум, Мане, Салах, Ориги

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички