Аякс е първият клуб в евротурнирите, победил и Реал, и Ювентус като гост в един сезон


Аякс е първият клуб в евротурнирите, победил и Реал, и Ювентус като гост в един сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2747 0

Холандският Аякс отстрани Ювентус в Шампионска лига и се класира за полуфиналите на турнира след 1:1 в първия мач и 2:1 в реванша. Така бившият европейски гранд стана първият от 2005 година насам холандски отбор в тази фаза на надпреварата и първият тим извън топ 5 лигите на континента, стигнал дотам.

През пролетта на 2005 година ПСВ Айндховен игра полуфинал в най-силния европейски клубен турнир, но отпадна от Милан. В следващия етап на надпреварата Аякс ще играе с победителя от двойката Манчестър Сити - Тотнъм. В първия двубой "шпорите" победиха с 1:0.

Това не е единственото постижение на холандския тим в снощния сблъсък. Тимът на Ерик Тен Хаг стана първият клуб, успял да победи в рамките на едно издание на евротурнирите като гост и Реал Мадрид, и Ювентус.

С испанския гранд, актуален шампион в надпреварата, Аякс се срещна в осминафиналите. Мачът в Амстердам завърши 1:1, а в реванша мадридчани бяха разгромени с 4:1. А каква черна точка в биографията на Роналдо сложиха Де Йонг и компания вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички