Клоп: Ние сме Ливърпул и е в нашето ДНК да печелим големи трофеи


Клоп: Ние сме Ливърпул и е в нашето ДНК да печелим големи трофеи
Снимка: Getty Images/Guliver

1593 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е в тяхното ДНК да печелят трофеи. В събота мърсисайдци ще опитат да детронират Реал Мадрид в Шампионска лига.

"Ние сме Ливърпул. Не само сме добър отбор, но е в нашето ДНК да печелим големи трофеи", обяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп преди утрешния финал.

"Червените" се изправят срещу Реал Мадрид от 21:45 часа българско време на Олимпийския стадион в Киев, като Клоп заяви, че не се притеснява от по-големия опит на Кралския клуб в такива мачове. "Опитът е важен и съм сигурен, че в секундите преди мача играчите на Реал ще са по-уверени от нас. Но това не е проблем, защото мачът не свършва в този момент, а тогава започва. Тактиката във футбола е за такива моменти: да принудиш по-силния съперник да падне на твоето ниво, след което да се справиш с него.

Имахме две седмици за подготовка и всичко е ясно. Анализирахме играта не Реал Мадрид срещу различни отбори и си помислихме, че те са много силни, но все още не са играли срещу нас. Никой не очакваше да сме тук, но ние го постигнахме, защото сме Ливърпул. Имахме изключително пътешествие до финала, подобрявайки рекорда за вкарани голове", коментира Клоп.

"Разбира се, че повечето от момчетата ще бъдат притеснени преди мача. Нормално е, но това е просто един футболен мач и в него трябва да правиш това, което ти се отдава - шут, центриране, удар с глава, задна ножица, ако искаш. Прави това, което искаш и можеш. Залогът в този мач е голям, но това си остава просто игра".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички