Историческо: Париж отново в траур, след като Юнайтед стори немислимото!


Историческо: Париж отново в траур, след като Юнайтед стори немислимото!
Снимка: Guliver/GettyImages

11998 0

0 от 34. Това беше статистиката на отборите в Шампионска лига, които са продължили напред след загуба с 0:2 у дома в турнира. В Париж обаче чудото се случи и при 35-ият опит  Манчестър Юнайтед се превърна в историческия първи отбор, постигнал този обрат, а загубилият тим, подобно на обрата преди 2 години, отново е ПСЖ. 

Точно преди 2 години точно във фазата на осминафиналите ПСЖ допусна обрат от 4:0 в първата среща срещу Барселона, която прегази френската селекция с 6:1 с гол в последните секунди и се класира напред. Сега подобен беше и развоят в срещата на "Парк де Пренс", въпреки че "червените дяволи" имаха едва 3 точни удара, а головете паднаха след грешка на защитник, грешка на Буфон и спорно решение на VAR.

Още във 2' Керхер подари топката на Лукаку, който премина покрай вратарят и отбеляза от малък ъгъл. Само 10 минути по-късно Бернат отбеляза гола на успокоението за ПСЖ, но никой не очакваше това, което се случи по-късно.

В 31' отново Лукаку се разписа, но този път след грешка на Буфон при слаб удар отдалеч на Рашфорд. Вратарят изпусна топката, а тя беше довкарана от нападателя - 1:2.

ПСЖ изпусна доста положения, включително чрез  Мбапе в края, преди да се стигне до първия удар на Юнайтед за второто полувреме. Далот стреля от около 15 метра, а топката се удари в Кимбемпе. Беше отсъден корнер, но имаше намеса на VAR - топката се бе ударила в лакътя на защитника и беше отсъдена дузпа, точно отсъдена от Рашфорд - 1:3 и класиране за "червените дяволи" напред.

ДРУГИЯТ МАЧ ЗА ДЕНЯ беше ПОРТО - РОМА - какво се случи, вижте тук!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' домакините сбъркаха сериозно, след като Кехрер подари топката на Лукаку, който се освободи от Силва, а след това трудно успя да премине покрай Буфон. От много малък ъгъл той се хвърли и стреля от шпагат и успя да уцели вратата - 0:1.

Само няколко минути по-късно обаче домакините охладиха ентусиазма на "червените дяволи". Мбапе се измъкна отлично от опеката на защитник в наказателното поле и пусна остро подаване към далечната греда. Там Бернат връхлетя и реализира за 1:1, а Ерик Баи първо "покри" засадата, а след това изпусне левия халф-бек на ПСЖ - 1:1.

В 30', въпреки че ПСЖ създаваше положение след положение, Юнайтед стигна до втори гол. При удар отдалеч на Перейра изненадващо Буфон изпусна топката, а Лукаку дебнеше точно за грешка, довкарвайки топката във вратата - 1:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С нищо не се промени втората част на мача, като ПСЖ продължаваше да натиска, а Юнайтед - да се отбранява. Гостите рядко минаваха центъра на терена, докато парижани дори стигнаха до красив гол на Ди Мария, който обаче беше в засада преди да получи топкта и да прехвърли Де Хеа - все още 1:2 на "Парк де Пренс".

След 60-ата минута домакините намалиха скоростта, с която действаха в защита, докато "червените дяволи" все по-трудно намираха сили да изнесат играта в предно поле. ПСЖ действаше много внимателно в защита и дебнеше момент, в който да реши сблъсъка. На два пъти пък Мбапе получи в наказателното поле, но несъобразителното овладяване от страна на нападателя попречи на парижани да вкарат за 2:2.

В 83' отново младият френски национал беше изведен в наказателното поле, този път срещу Де Хеа, който успя леко да му избие топката,а след това Смолинг блокира Мбапе. Топката остана в игра и Паредес се опита да завърши, но стреля в гредата.

Чак в 90' гостите успяха да стигнат до удар към вратата, след като Дало пробва удар от дистанция, но топката рикошира в играч на ПСЖ и излезе в корнер. Съдията обаче беше посъветван да провери ситуацията на видео повторение, след като топката всъщност се удари в ръката на Преснел Кимбембе - дузпа за "червените дяволи".

С отговорността се нагърби Маркъс Рашфорд, но дузпата се забави заради Бернат, който се опита да разсее английският нападател. След близо 4 минутно забавяне той стреля и едва не скъса мрежата, пращайки топката в средата на терена - 1:3.

Истинска вихрушка обхвана вратата на Де Хеа в следващите минути, но парижани не стигнаха до гол - сензация в Париж и за втори път в последните три години ПСЖ излита от турнира с гол в края, и то след немислим и неповторен преди това обрат!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Буфон, Алвеш, Кимпембе, Силва, Кехрер, Бернат, Верати, Дракслер, Мариньос, Ди Мария, Мбапе

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Линдельоф, Баи, Йънг, Шоу, МакТомини, Перейра, Фред, Рашфорд, Лукаку

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата среща ПСЖ тотално надигра своя съперник и изпусна дори по-категорична победа срещу селекцията на Оле Гунар Солскяер. 2:0 като гост обаче е много добър резултат, но дори в близкото минало звездната селекция на парижани е изпускала далеч по-категоричен аванс след победа в първия мач.

Манчестър Юнайтед не е тим, който се предава, а поглеждайки към формата на тима извън "Олд Трафорд", е ясно, че "червените дяволи" все още имат някакъв шанс - 8 поредни победи, от които 4 са с резултат, който ще прати отбора напред в Шампионска лига. Те обаче не са срещали съперник от класата на ПСЖ, а ще трябва да се справят и без големия лидер в халфовата линия Пол Погба, който играе невероятно след уволнението на Жозе Моуриньо.

ПСЖ обаче има само 1 загуба и 1 равен у дома през целия сезон, а всички усилия на тима са насочени към Шампионска лига, след като титлата е решена отдавна във френската лига 1, а отборът отпадна в турнира за едната от двете купи във Франция.

Очаквайте стартовите състави към 21:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички