Грешки в края отнеха победата на Лудогорец в Литва (ВИДЕО)


Грешки в края отнеха победата на Лудогорец в Литва (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

11682 0

Българският шампион Лудогорец започна с грешна стъпка в тазгодишното си участие от предварителните групи на Шампионска лигакато допуснаха обрат и загуба с 2:1 при домакинството си на Жалгирис.

"Орлите" поведоха през първата част чрез Абел Анисе, но грешки в защита в края на мача обърнаха развоя на срещата. Сега българският тим трябва да търси задължителна победа при домакинството си в Разград следващата седмица.

Срещата започна добре за Лудогорец, като българският шампион опитваше да владее повече топката и да контролира случващото се. В 9' Благоевич бе маркиран с жълт картон за груб фал срещу Марселиньо, но при изпълнението на свободния удар Вандерсон нацели стената.

В 13' Жалгирис стигна до първото реално голово положение, след като Шернас бе оставен непокрит в наказателното поле, стреля с глава, но за късмет на "зелените" топката премина над вратата.

И когато домакините изглеждаха като тимът, който първи ще излезе напред в резултата, Лудогорец откри резултата. Абел Анисе получи добра топка в наказателното поле от Вандерсон, като атакуващият футболист пое добре топката, след което нанесе мощен удар, с който направи резултата 1:0 в 18'.


Zalgiris (Ltu) 0 - 1 Ludogorets (Bul) by sports-live1

Като по чудо Шернас не изравни резултата в 25', когато топката го удари при центриране и се насочи към вратата, но Ренан с плонж улови топката.

Втората част започна равностойно, като играта бе предимно в средата на терена. В 62' Лукоки бе изведен в наказателното поле, добре пое кълбото и стреля, но Виткаускас показа рефлекс и спаси вратата си от сигурен втори гол.

В 66' като по чудо българският шампион не увеличи аванса си, след като Вандерсон стреля от далеч. Стражът на домакините спаси, а при добавката Кафу не оцели вратата.

В 78' при атака на Жилгирис се стигна до изравнителен гол, след като Серж бе оставен непокрит и от близко изравни. Интересното е, че футболистът на домакините е бивш играч на ЦСКА, като през сезон 2012/2013 изиграва 6 мача и вкарва един гол.


Serge Goal HD Zalgiris (Ltu) 1... by livefootball10

Последва натиск и Жалгирис заслужено поведе с 2:1, след като в 85' Куклис получи топката добре на границата на наказателното поле и стреля от движение, като прати топката в право в горния десен ъгъл, неспасяемо за Ренан.


Mantas Goal HD Zalgiris (Ltu) 2 - 1 Ludogorets... by livgol

В края на срещата таранът на домакините Шарнаш получи втори жълт картон и по този начин остави тима си с 10 души, а също няма да може да играе и в реванша в Разград другата седмица.

Преди мача

Най-добрият български отбор от последните няколко години Лудогорец ще поднови участието си в най-комерсиалния футболен турнир с гостуване на латвийския Жалгирис. 

Срещата е с начален час 21:00, като първи рефер на двубоя е австриецът Мануел Шютенгрубер.

На своята пресконференция треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев заяви, че неговият тим не бива да подценява латвийския тим, тъй като двата тима са от различни класи.

Жалгирис: Виткаускас, Климавичиус, Слийнгард, Мбодж, Благоевич, Ваиткунас, Шернас, Антал, Люич, Еливелто, Куклис

Лудогорец: Ренан, Лукас Саша, Терзиев, Моци, Натанаел, Кампаняро, Анисе, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кафу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички