Треньорът на Жалгирис: Лудогорец сякаш играе с 2 отбора на терена


Треньорът на Жалгирис: Лудогорец сякаш играе с 2 отбора на терена

1949 0

Треньорът на Жалгирис (Вилнюс) Валдас Дамбраускас показа, че доста детайлно е разучил съперника си в квалификациите на Шампионска лига - Лудогорец.

Запитан какви са впечатленията му от играта на разградчани, специалистът заяви:

"От това, което ги разузнахме, се вижда, че са сменили тактическата схема. Преди имаха един човек на върха и най-често тази роля беше поверена на Клаудиу Кешеру. Сега имат четирима футболисти в атаката, които постоянно си сменят позициите и всеки един от тях може да се окаже на позиция за стрелба и да вкара", анализира Дамбраускас пред lzinios.lt.

"Защитата им през по-голямата част от мача си стои в своята половина, а обикновено изнасят топката по фланговете", допълва той.

Специалистът опита да определи отбора на съперника и стила му на игра.

"Много е трудно с една дума да определиш какъв отбор е Лудогорец и какъв е стилът им на игра. Може би е най-правилно да кажеш, че все едно два различни отбора играят - единият в атака, другият - в защита. Понякога изглеждат хаотични и непредсказуеми, но са отбор, който обича атаката и всички се включват", сподели той.

На въпрос как Жалгирис ще се противопостави на българския шампион треньорът отговаря:

"Нашият тим има опит с такива силни съперници от мачовете си с Астана и Малмьо. Но футболистите на Лудогорец имат индивидуални качества, които им позволяват да взимат самостоятелни решения на терена".

Дамраускас разкри, че стартовият му състав ще стане ясен в деня на мача. Той обяви, че всички негови футболисти са здрави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички