Голямата изненада на Зидан в състава на Реал за финала на Шампионска лига


Голямата изненада на Зидан в състава на Реал за финала на Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

6747 0

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан все още не е обявил стартовите 11 на "белия балет" във финала на Шампионска лига, но от "Марка" са убедени, че френският специалист изненадващо ще заложи на позабравения тризъбец в атаката на тима, оформен между Карим Бензема, Гарет Бейл и Карим Бензема. Това автоматично означава, че големите жертви в мача срещу Ливърпул ще бъдат Иско и Марко Асенсио, които ще се озоват на пейката заради решението на Зидан.

Триото в атака има едва няколко мача през настоящия сезон, най-вече заради честите контузии на Карим Бензема и Гарет Бейл, както и относително слабата форма на двамата от старта на кампанията. В последните два месеца обаче представянето им се подобри драстично, а в генералната репетиция срещу Барселона "BBC" беше на терена през първото полувреме и Зидан е останал очарован от нападателната мощ, показана от тримата.

Бейл показа, че все още може да е полезен за своя отбор, а освен това редовно вкарва във финали. Той има попадение срещу Атлетико Мадрид (финал в Шампионска лига през 2014), срещу Барселона (финал за Купата на Краля), срещу Сан Лоренсо (2014, финал за Световното клубно първенство). Често головете на Бейл са решаващи както в европейските турнири, така и в Ла Лига, което е натежало при решението на Зидан да го пусне като титуляр в мача срещу Ливърпул.

Ролята на Карим Бензема пък ще продължи да е да осигурява пространства за Роналдо и Бейл в наказателното поле. Откакто Зидан пое Реал Мадрид, френският таран играе ролята на плеймейкър в нападение, разпределяйки топката между двата фланга. През този сезон головете на Бензема изчезнаха, но той продължава да е с изключително важна роля в атаката на Зидан, независимо дали играе в схема 4-4-2 или 4-3-3. Всичко за финала в Шампионска лига четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички