Джордан Хендерсън спазил обещание, което дал на баща си преди 19 години

Отборът на Ливърпул спечели Шампионска лига за шести път в кариерата си, а Джордан Хендерсън се превърна в петия капитан на мърсисайдци, който вдига най-престижното футболно отличие над главата си. Той стори това снощи, когато възпитаниците на Юрген Клоп надделяха над Тотнъм с 2:0 на "Уанда Метрополитано".

Веднага след награждаването, капитанът на "червените" отиде в трибуните, където го чакаше неговият баща - Брайън. Семейството има тежки времена през 2013 година, когато бащата е диагностициран с рак на гърлото. Брайън Хендерсън обяснява на сина си, че не иска да се виждат докато тече лечението. Сега, напълно здрав, Хендерсън старши бе на трибуните в Мадрид, за да подкрепи сина си.

"Когато той беше на 10, го заведох в Манчестър на финала между грандовете от Милано. Тогава той ми каза, че един ден ще играе на такъв мач. Това се случи, след като чу химна на Шампионска лига. Той игра не на един, а на два финала, като спечели единия. Смятам, че сега ни очаква едно великолепно лято", заяви Брайън Хендерсън.

КЛОП: ХЕНДЕРСЪН ТРЯБВАШЕ ДА ИЗПЪЛНИ НАЙ-ТЕЖКАТА ЗАДАЧА НА СВЕТА... И УСПЯ!

Клоп: Обикновено 20 минути след мач съм почти пиян, но сега съм пил само вода

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп благодари на своите футболист, които според него са свършили страхотна работа през целия сезон. И именно това и...

Още по темата

Please select answer!