Байер Леверкузен запази шансове за осминафиналите след победа в Русия


Байер Леверкузен запази шансове за осминафиналите след победа в Русия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1237 0

Отборът на Байер Леверкузен постигна много ценен успех при гостуването си на Локомотив Москва в мач от група D от Шампионската лига. Играчите на Петер Бош надделяха с 2:0 след автогол на Жемалетдинов през първата част и попадение на Свен Бендер в началото на второто полувреме. Домакините започнаха без особени изненади в стартовия състав, като единственият по-сериозен проблем пред Юри Сьомин бе контузеният Жоао Марио. За „аспирините“ големият отсъстващ бе плеймейкърът Кай Хаверц, който отпадна от двубоя заради травма, а Надием Амири беше наказан.

Локомотив започна по-силно в първите минути на срещата и можеше да открие резултата след удар на Гжегож Криховяк, който обаче нацели гредата на вратата на Храдецки. Въпреки това тимът на Байер Леверкузен пръв достигна до гол. В 11-тата минута след изпълнение на ъглов удар се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините, при което Едер изчисти топката в крака на съотборника си Рифат Жемалетдинов и кълбото попадна в мрежата – 0:1! Това е трети автогол, който противник на Леверкузен си вкарва в Шампионската лига през този сезон. В 26-тата минута „железничарите“ стигнаха до най-чистото си положение в срещата до този момент. Чудесно разиграване на границата на наказателното поле между Едер и Алексей Миранчук завърши с пас към брат му Антон Миранчук, който се бе озовал сам срещу Храдецки, но финландския страж спаси удара на играча на Локомотив. В 34-тата минута Леон Бейли изскочи зад гърба на отбраната на домакините, като падне в наказателното поле след съприкосновение с Гийерме, но на повторението се видя, че вратарят с руски паспорт първи играе с топката. До края на първата част и двата тима имаха по едно добро положение, но до гол не се стигна.

Началото на второто полувреме започна ударно за гостите. В 54-тата минута Чарлес Арангис изведе по отличен начин Свен Бендер с прехвърлящ пас и немският полузащитник вкара топката за втори път в мрежата на Гийерме – 0:2! След второто попадение на „аспирините“ темпото на игра доста сериозно спадна. Съдията Майкъл Оливър показа няколко жълти картона в средата на втората част. В 85-тата минута Локомотив все пак можеше да стигне до почитно попадение, но влезлият като резерва Фьодор Смолов не успя да засече подаване отдясно. Все пак нов гол не падна и Байер Леверкузен си тръгна с победата.

Така немският тим събира актив от 6 точки и излиза на 3-то място в група D. „Аспирините“ ще се надяват Атлетико Мадрид да не спечели срещата си в Торино при гостуването на Ювентус. След загубата Локомотив Москва остава без шансове за продължаване напред, като московчани дори няма да успеят да се класират и за турнира Лига Европа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички