Звезда на Ливърпул: Заради расизъм бих си тръгнал дори от финал в Шампионска лига


Звезда на Ливърпул: Заради расизъм бих си тръгнал дори от финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1754 0

Полузащитникът на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум обяви, че би напуснал демонстративно терена дори на финален мач, ако стане обект на расизъм. Халфът смята, че ако продължиш да играеш, даваш съгласието си това да продължава.

"Защо трябва да играя в такъв случай? Мисля, че всеки трябва да го направи (да напусне терена). Мисля, че това е начинът да демонстрираш подкрепата си към другия. Ако продължиш, това никога няма да спре", заяви националът на Нидерландия, добавяйки, че би напуснал терена дори да става въпрос за финал на Шампионска лига или Европейски финали.

„Мисля, че играчите трябва да бъдат защитени. В момента използват играчите, за да забавляват други хора. Кой защитава футболистите? С мълчанието си на практика защитаваш интересите на други хора, защото искаш играта да продължи", допълни 29-годишният Вайналдум.

В сряда вечер мърсисайдци посрещат Наполи на "Анфийлд" в пети мач от групите на Шампионска лига. Междувременно стана ясно, че ключов титуляр на италианския гранд ще пропусне мача с Ливърпул (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички