Кристиано Роналдо с поредно изумително постижение в Шампионска лига


Кристиано Роналдо с поредно изумително постижение в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5002 0

Португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо ще регистрира ново престижно постижение, ако играе за „бианконерите“ тази вечер. Ако Маурцио Сари гласува доверие на португалеца срещу Атлетико Мадрид, това ще бъде 175-ти двубой за Роналдо в европейските клубни турнири.

По този начин 34-годишният нападател ще излезе на второ място по мачове в клубните турнири на Европа, изпреварвайки легендарния капитан на Милан Паоло Малдини, който е записал 174 срещи. Останалите играчи в топ 10 зад Роналдо са Шави (със 173 мача), Пепе Рейна (171), Джанлуиджи Буфон (165), Кларънс Зеедорф (163), Раул (161), Хавиер Санети (160) и Райън Гигс (159). Единственият футболист с повече мачове от португалеца в Европа е стражът на Реал Мадрид и Порто Икер Касияс, който има цели 188 срещи в клубните турнири на УЕФА.

След по-малко от час Ювентус се изправя срещу Атлетико Мадрид в решителен сблъсък от група D на Шампионската лига, който ще реши крайното подреждане в групата на двата тима. Кристиано Роналдо има 25 гола в 34 мача срещу „дюшекчиите“. Вижте реакцията на Роналдо при днешната тренировка на Ювентус, когато Бонучи прекара топката през краката му.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички