Атлетико взе минимален аванс, Лестър може да мечтае за ново чудо в Шампионска лига (ВИДЕО)


Атлетико взе минимален аванс, Лестър може да мечтае за ново чудо в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3135 0

Отборът на Атлетико (Мадрид) взе минимален аванс срещу Лестър, след като се наложи с 1:0 на своя "Висенте Калдерон" в първи мач от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Единственото попадение в срещата бе дело на Антоан Гризман от дузпа в 28' след нарушение на Кристиан Фукс.

Така играчите на Крейг Шекспир ще посрещнат на "Кинг Пауър Стейдиъм" "дюшекчиите" след 6 дни с мисълта за обрат и мечтан 1/2-финал в най-комерсиалния футболен турнир.

Още в 5' Атлетико Мадрид можеше да излезе напред в резултата, след като Коке опита късмета си от около 22 метра, но топката срещна левия стълб на вратата на Лестър.

Все пак в 29' играчите на Диего Симеоне излезнаха напред в резултата, след като Антоан Гризман изпълни точно отсъдена дузпа за нарушение на Кристиан Фукс. Това бе гол №24 за френския нападател през сезона.

 

Преди мача

Часове преди началото на двубоя полиция охранява стадион "Висенте Калдерон", след като вчера автобусът на Борусия Дортмунд бе атакуван преди срещата с Монако, а Марк Бартра пострада и е в болница.

Отборът на Атлетико (Мадрид) е фаворитът в тази двойка, като момчетата на Диего Симеоне традиционно играят силно в най-престижния европейски клубен турнир. Под негово ръководство те имат два финала в Турнира на богатите, но и в двата случая губят от градския съперник Реал Мадрид.

"Дюшекчиите" ще стартират срещата уверени, след като в последния си мач стигнаха до 1:1 в дербито на Мадрид, като гол на Антоан Гризман в заключителните минути донесе точката от "Сантяго Бернабеу". Освен това Атлетико няма загуба в седем поредни мача в Ла Лига, като последното поражение е от Барселона на 26 февруари.

Лестър от своя страна прави страхотен сезон в Шампионска лига и след като спечелиха своята предварителна група, те се справиха с друг испански тим на 1/8-финалите - Севиля.

Освен това шампионите на Англия са с нов треньор - Крейг Шекспир, под чието ръководство се представят отлично, като стартираха с пет поредни победи във Висшата лига преди да допуснат загуба с 4:2 от Евертън през уикенда.

Състави

Атлетико: Облак, Луис, Годин, Савич, Хуанфран, Караско, Коке, Габи, Нигес, Торес, Гризман.

Лестър: Шмайхел, Фукс, Хут, Беналуан, Симпсън, Марес, Дринкуотър, Ндиди, Олбрайтън, Варди, Оказаки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички