5 мача, 25 попадения! Манчестър Сити и РБ Лайпциг с ново голово шоу в Шампионска лига (ВИДЕО)


5 мача, 25 попадения! Манчестър Сити и РБ Лайпциг с ново голово шоу в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9769 0

Манчестър Сити изигра пореден вълнуващ откъм попадения сблъсък с РБ Лайпциг. "Гражданите" надделяха с 3:1 и така в петте мача между тях са паднали... 25 гола! Успехът бе от огромна важност, тъй като идва срещу прекия конкурент за първото място в групата.

По този начин актуалният носител на трофея събра пълен актив от 6 точки начело в групата. Втори остават "биковете" с 3 пункта, докато Йънг Бойс и Цървена звезда са на последните две места, след като завършиха при равенство 2:2.

Играчите на Пеп Гуардиола заслужено стигнаха до успеха, като по традиция доминираха напълно в свой мач. Те имаха 69% притежание на топката, 18 срещу 3 удара, както и 6 срещу 1 точни. Опонентът ги издебна на контраатака, за да изравни временно малко след старта на втората част.

Голямата звезда на отбора Ерлинг Холанд обаче остава без попадение до момента в Шампионска лига, въпреки че отборът му е реализирал цели 6. Този път голмайстори бяха Фил Фодън, Хулиан Алварес, който вкара изключителен гол, и Доку.

Следващият двубой за Манчестър Сити е ключово гостуване на Арсенал във Висшата лига на Англия (08.10), а в следващия кръг от групите на Шампионска лига гостува на Йънг Бойс (25.10). За РБ Лайпциг пък предстои мач с Бохум в Бундеслигата (07.10), а следващото изпитание в Шампионска лига е Цървена звезда, като мачът е в Германия (25.10).

 

СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Бласвих, Симакан, Клощерман, Раум, Лукеба, Шлагер, Зайвалд, Форсберг, Симонс, Опенда, Поулсен

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Гвардиол, Аканджи, Родри, Люис, Фодън, Грийлиш, Силва, Холанд

РБ Лайпциг - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме мача от Шампионска лига?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите секунди за "биковете" бяха обнадеждаващи. Бързо-бързо обаче всичко се промени и Манчестър Сити взе контрол над срещата. След 10 минути игра притежанието на топката бе в "гражданите" във внушителните 89% от времето.

След близо четвърт час игра Люис стреля в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. Топката обаче стигна във Фодън, който прокара топката към Силва на втора греда. Португалецът бе длъжен да вкара, но не осъществи добър контакт с топката и тя като по чудо не се озова във вратата на "биковете".

В 20-ата минута пък Фодън се отличи с чудесен пробив между няколко противникови футболисти в наказателното поле. Ударът му обаче бе с по-слабия му десен крак и излезе с доста в аут.

25' - 0:1! Натискът на Сити най-сетне даде резултат. Люис бе изведен в наказателното поле от Бернардо Силва и с едно докосване потърси Фодън, който моментално стреля от трудна ситуация и вкара красиво попадение.

След половин час игра Холанд проби с топка в крака почти до самата аутлиния и опита изстрел от невъзможна позиция, но не намери целта. В наказателното поле пък нямаше негов съотборник в близост, който евентуално да засече топката.

Малко преди края на полувремето Холанд отново бе около аутлинията и опита остро подаване, но намери ръкавиците на Бласвих. Отбитата топка можеше да стане опасна, но никой не успя да засече.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 1:1! На старта на второто полувреме Луис Опенда възстанови паритета. Бърза контраатака и отлична размяна на подавания, след което Опенда бе изведен. Той показа скорост и устоя на натиска на съперник, за да влезе в наказателното поле и да пусне топката по земя покрай Едерсон.

В 57-ата минута Фодън бе отляво и опита да намери по земя Холанд на далечната греда. Получи се комбинация, но Холанд леко закъсня и отиграването му бе неточно.

След над час игра Фил Фодън отправи коварно центриране от фал, което умишлено или не се оказа удар. Изстрелът прехвърли всички, включително вратаря, и се спря в напречната греда, като за малко въпреи това да пресече голлинията.

В 78-ата минута РБ Лайпциг организира много опасна контраатака, но острото подаване в наказателното поле бе избито от Едерсон и не намери играч на "биковете".

84' - 1:2! "Гражданите" отново излязоха напред в резултата. Доку намери Алварес на границата на наказателното поле, а аржентинецът отправи много техничен и красив удар от място, с който намери горния ляв ъгъл.

Баумгартнер опита техничен изстрел от далечна дистанция, като завъртя топката към горния ляв ъгъл зад Едерсон. Топката обаче мина с много малко над напречната греда.

90+2' - 1:3! В края Сити реши всичко на контраатака. Доку бе сам срещу вратаря и пусна топката покрай него.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора се срещнаха на осминафиналите през миналата кампания. Тогава "биковете" успяха да удържат равенство 1:1 у дома, като за мнозина ремито бе сензационно. Последва обаче реванш, който бе безпощадно спечелен от "гражданите" със... 7:0.

В сезона преди това те отново бяха съперници, но в груповата фаза. Тогава английският отбор спечели със зрелищното 6:3 у дома, но в срещата в Германия допусна изненадващо поражение с 1:2.

Така общо за четири мача са си отбелязали цели 21 гола - средно по над умопомрачителните пет на мач. За гостите днешния мач ще пропуснат Кевин де Бройне и Джон Стоунс, а за домакините - Битшиабу, Хенрикс, Дани Олмо и Вили Орбан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички