3 са причините, поради които Кристиано Роналдо няма да се върне в Реал Мадрид


3 са причините, поради които Кристиано Роналдо няма да се върне в Реал Мадрид
Снимка: Gulliver/GettyImages

13513 0

Няма вариант звездата на Ювентус Кристиано Роналдо да се завърне в бившия си клуб Реал Мадрид през лятото, съобщава кореспондентът на Евроспорт в Испания Фермин де ла Кайе. След отпадането на "бианконерите" на осминафиналите на Шампионска лига се появиха информации, че Роналдо ще си тръгне от Торино след края на сезона и се заговори, че дори може да се завърне в Реал.

Според информацията обаче това няма как да се случи и причините са три. Първата е, че основната трансферна цел на Кралския клуб това лято ще бъде голямата звезда на френския футбол и ПСЖ Килиан Мбапе. 22-годишният нападател отхвърли предложението на парижани за нов договор, а настоящият му контракт изтича през 2022 година, като от Реал Мадрид ще хвърлят всички сили, за да го привлекат след края на Европейското първенство, тъй като виждат в Мбапе наследник на Роналдо и Лионел Меси като най-добрия футболист в света.

ЗИДАН ПРИЗНА, ЧЕ СЛУХОВЕТЕ ЗА РОНАЛДО В РЕАЛ СА ИСТИНА

Втората причина е, че към момента Реал не може да си позволи да плаща огромната заплата на Роналдо. Петкратният носител на "Златната топка" получава 64 милиона евро годишно, което е непосилно за мадридчани с оглед финансовата криза, породена от пандемията. Като допълнение Реал ще трябва да заплати и трансферна сума на Ювентус, макар и исканата цена да не е твърде висока - 29 милиона евро.

НОВО 20:ОТ ЮВЕНТУС ПРИЗНАХА, ЧЕ РОНАЛДО Е БЪДЕЩЕТО НА КЛУБА

Като причина номер 3 от Евроспорт посочват лошите отношения между президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и Роналдо. Двамата се скараха преди няколко години и в последните сезони на португалеца на "Сантяго Бернабеу" дори не си говореха, като все още не са изгладили отношенията си. При това положение изглежда все по-вероятно Роналдо да продължи кариерата си в ПСЖ, особено ако шампионите на Франция се разделят с Мбапе.

Междувременно се появиха информации, че Роналдо може да напусне Ювентус безплатно още това лято (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички