Тренирал с Роналдо е милионер, но не заради футбола


Тренирал с Роналдо е милионер, но не заради футбола
Снимка: Getty Images / Guliver

7471 0

Не всичко, за което мечтаем може да е това, което искаме да ни се случи. Рамон Калист, на 35 години, е навярно перфектният пример за това.

Бившият юношески национал на Уелс и играч в академията на Манчестър Юнайтед е тренирал с играчи като Кристиано Роналдо и като малък е спряган, че е наследникът на Райън Гигс.

Всичко това, докато тренира с отбора до 18-годишна възраст на „червените дяволи”.

Да, но ужасна контузия придава съвсем различно направление на неговия живот и професия.

„Когато разбрах, че футболът няма да ми даде това, което искам в живота, трябваше да действам бързо и да се приспособя към нещо ново, което да ми даде тласък напред. Тогава се огледах в бизнеса с часовници. Истината е, че покрай футбола имах някои контакти в сферата”, каза бившият футболист пред английски таблоид.

След много силни престои в Манчестър Юнайтед, а и Ливърпул, Рамон Калист получава тежка контузия в глезена през 2013-а година. Той не губи кураж след яснотата, че това няма да му позволи да се развива в играта и той основава компания, посветена на изработването на луксозни часовници. В наши дни те имат средна стойност от 5 милиона евро годишно.

„Веднага щом разбрах, че това може да бъде печеливш бизнес, започнах „Global Watches” през 2013-а година. По това време вече бях извън игра и оттогава това е компанията, която ми носи пари, а те са милиони. Целта е да продължим да се разрастваме и в рамките на пет или десет години да продам компанията по подобие на Watchfinder, както се случи при нея наскоро”, добави Калист.

Въпреки сериозното количество пари, които извлича от бизнеса си, Рамон Калист приема, че управлението на компанията не е никак лесно, а напротив – доста сложно е. изтъкваната причина от него е, че паричната стойност, на която оценява своите часовници, прави така, че пазарът не е толкова обширен.

„Управлението на бизнес е изключително сложно начинание. Когато сме задали толкова високи стойности, има някои условности и регламенти, които трябва да спазваме стриктно. Правим всичко според законите. Още в самото начало успях да продам часовник за 250 хиляди лири, което беше голям късмет”, подчерта той.

Бившият играч все пак предполага, че миналото, свързано със света на футбола, в крайна сметка му е помогнало. „Фактът, че играх футбол, в крайна сметка ми спомогна. В началото се свързах с много футболисти, на които им продавах часовници, тъй като вече имах тяхното доверие. Възможно е да има и други компании, които да са били по-силни от моята тогав, но тъй като аз познавах професионалисти, то в крайна сметка винаги помагаше”, завърши Рамон Калист. А към какво е бил пристрастен Гигс, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички