2 детински грешки и 1 герой! Атлетико Мадрид нашамари Борусия Дортмунд, но резерва запази интригата (ВИДЕО)


2 детински грешки и 1 герой! Атлетико Мадрид нашамари Борусия Дортмунд, но резерва запази интригата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1802 0

Атлетико Мадрид взе труден, но много ценен успех. "Дюшекчиите" надвиха с 2:1 Борусия Дортмунд с първия 1/4-финален мач от Шампионска лига помежду им.

Домакините имаха сериозно надмощие в голяма част от срещата и 10 минути преди нейния край се виждаха с комфортен аванс преди реванша. Тогава обаче една от резервите на Един Терзич блесна и запази интригата за "Сигнал Идуна Парк".

Резултата на "Метрополитано" още в 4-тата минута откри Родриго де Пол. Попадението на аржентинеца бе най-бързото такова за отбора в турнира от 4 години насам. Последно това стори Саул Нигес през 2020-та година срещу Ливърпул.

В 32-рата Самюел Лино удвои преднината на испанския гранд, а Себастиан Алер оформи крайното 2:1 в 81-вата минута. Така всичко ще се реши в реванша, който ще се състои във вторник (16.04) от 22:00 часа (българско време).

Атлетико Мадрид победи Борусия Дортмунд с 2:1 в 1/4 финалите на Шампионска лига

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-рата минута Атлетико можеше да излезе напред в резултата. Антоан Гризман разсече терена с брилянтен пас по диагонал към Алваро Мората. Испанецът напредна, но току преди да нанесе удар бе спрян от Маатсен с шпагат.

ГОООЛ! Детинска грешка на Борусия даде ранна преднина на домакините. Маатсен се засуети и вместо да изчисти топката, я подари на Де Пол. Световният шампион само това чакаше и безпроблемно откри още в 5-ата минута.

Video edited on Kapwing

В 13-тата минута Лино пробва нещо много красиво. Играчът на "дюшекчиите" се възползва от "балонна" топка в наказателното поле, за да отправи ножичен изстрел, който обаче попадна в ръцете на Кобел.

След 30 минути игра инициативата бе почти изцяло в ръцете и краката на домакините. 7 на 0, три от които точни удари и 7 на 0 корнери в полза на "дюшекчиите".

ГОООЛ! Атлетико удвои преднината си в 32-рата минута на мача. Наглед едно просто хвърляне от тъч предизвика страхотна суматоха в отбраната на "жълто-черните". Това помогна на Гризман да се сдобие с топката, продължавайки към Лино, който също се разписа.

Video edited on Kapwing

Ян Маатсен тества мерника си в 43-тата минута и не беше далеч от това да донесе главоболия на домакините. Изстрелът му бе много силен и точен, но в обсега на Облак, който спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Атлетико започна на по-високо ниво вторите 45 минути, а в 53-тата пропусна златен шанс да поведе с класически резултат. Молина стреля от дистанция, но много точно. Кобел обаче показа, че внимава и изби.

След един час игра на "Метрополитано" Борусия взе сериозен превес при притежанието на топката (62% на 38%), но все така продължи да изостава с положенията (1 на 3 голови възможности и 3 на 6 точни изстрели).

В 62-рата минута Карим Адейеми тества вниманието на Ян Облак. Германецът шутира от много сериозна дистанция, но срещна ръцете на стража.  

15 минути преди края на редовните 90 Кобел предотврати сигурен трети гол във вратата си. Авторът на второто попадение на "дюшекчиите" - Лино, изскочи на стрелкова позиция току пред погледа на стража, който обаче се намеси подобаващо.

ГОООЛ! Борусия все пак някак стигна до попадение в 80-тата минута на мача. Влезлият като резерва Себастиан Алер се възползва от неточност в отбраната на домакините и с шут от въздуха направи резултата 1:2.

Video edited on Kapwing

Със страхотна възможност да изравни резултата в 88-ата минута се размина Адейеми. Той отправи страхотен изстрел посока вратата на Облак. В летежа си топката се отби в главата на Аспиликуета, след което срещна напречната греда.

Стартови състави

Атлетико: Облак, Витсел, Хименес, Аспиликуета, Лино, Йоренте, Коке, Де Пол, Гризман, Мората

Борусия: Кобел, Риерсон, Хумелс, Склотербек, Маатсен, Сабицер, Джан, Санчо, Нмека, Адейеми, Фюлкруг

Преди мача

За последно този спор се проведе в груповата фаза на сезон 2018/19. Тогава "жълто-черните" първо спечелиха домакинството си с 4:0, а след това загуби гостуването си с 0:2. Днес германският тим е без контузените Бамба, Бенсебайни и Мален, а Витоло и Депай отсъстват за домакините. 

Под въпрос за Диего Симеоне са Ермосо и Лемар, а добрата новина е, че възпитаниците му не са играли през последната седмица. За последно те спечелиха визитата си на Виляреал, докато през уикенда Дортмунд загуби у дома с 0:1 от Щутгарт.

Възпитаниците на Терзич сложиха край на серия от пет победи срещу швабите, докато Атлетико има три победи и две загуби в последните си пет двубоя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички