Възмущение и в Арсенал, и в Байерн Мюхен след поискани дузпи (ВИДЕО)


Възмущение и в Арсенал, и в Байерн Мюхен след поискани дузпи (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3242 0

Макар Реал Мадрид - Манчестър Сити да прикова вниманието на 1/4-финалите в Шампионска лига, то и Арсенал - Байерн Мюнхен бе изключително оспорван и вълнуващ двубой. Двата тима завършиха 2:2 и всичко ще се реши на "Алианц Арена" след седмица.

Тухел недоволен от отсъждане на съдията

След двубоя наставникът на баварците Томас Тухел изрази сериозни претенции за дузпа, като обяви, че реферът не е имал кураж, за да я отсъди.  При  2:2 Давид Рая поднови играта, като даде подаване, което е напред към Габриел. Той баче спира топката с ръка и я поставя отново, за да поднови именно той играта.

Още: Нова паметна вечер, голове и драма: Арсенал и Байерн нищо не успяха да решат (ВИДЕО)

"Мисля, че съдията нямаше смелостта да даде заслужена дузпа за нас в малко луда и неудобна ситуация. Той призна на терена, че е видял ситуацията, но ситуацията не е достатъчна, за да даде дузпа... Той призна, че е видял грешката, която футболистът е направил.

Имаше начален удар, вратарят подаде към централния защитник, който докосна топката с ръка, защото помисли, че не е в игра, но тя беше в игра и реферът призна, че е в игра и е била игра с ръка. Много разочароващо“, заяви Тухел.

Претенции и от страна на Арсенал

Това обаче не са единствените претенции за наказателен удар. Букайо Сака бе много разочарован, след като реферът Глен Ниберг реши да не даде дузпа на домакините в последната минута на двубоя.  Английският национал и неговите съотборници от Арсенал бяха убедени, че е трябвало да получат наказателен удар в последната минута на мача, когато вратарят Мануел Нойер влезе в контакт с крака на Сака.

Още: Нова паметна вечер, голове и драма: Арсенал и Байерн нищо не успяха да решат (ВИДЕО)

"В Шампионска лига даваш нещо, после ти го взимат. Получаваш наказание. Това също е част от футбола. Нещата, които може да контролираме, е да правим простите неща по-добре. Съдиите казаха, че са проверили и са решили, че няма дузпа. Вярвам, че може да отидем в Мюнхен и да ги победим. Защо не?! Трябва да се подготвим наистина много добре", заяви наставникът на "артилеристите" Микел Артета след мача. А Хари Кейн записа исторически рекорд срещу Арсенал при визитата си с Байерн Мюнхен (ВИДЕО).

Още: "Не помня кога последно играх без болка": Габриел Жезус стиска зъби в името на Арсенал

Време е! Най-мечтаният дуел в Шампионска лига + Байерн Мюнхен "на колене" в невиждана ситуация

Арсенал - Байерн Мюнхен по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/4-финала от Шампионска лига?

Микел Артета: Фен съм на Тухел, а Байерн Мюнхен е топ отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички