10-те фактора, от които зависи кой ще спечели финала в Шампионска лига


10-те фактора, от които зависи кой ще спечели финала в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3185 0

Детайлите. В един сблъсък, който се решава в 90 минути, детайлите решаващ крайния победител, особено когато говорим за финал в Шампионска лига. Именно в детайлите се крие и бъдещият носител на титлата в турнира, за която ще спорят Реал Мадрид и Ливърпул. Поради тази причина "Марка" подготви материал с 10 фактора, които могат да решат битката в Киев тази вечер. Ето ги и тях:

1. Кристиано Роналдо - Реал Мадрид ще търси голове и има най-доброто оръжие, човекът, който отбеляза 15 попадения този сезон и се разписа два пъти в миналогодишния финал.

2. Мохамед Салах – Звездата на Ливърпул прави сезона на живота си. Заедно с Фирмино и Мане, мърсисайдци имат едно от най-опасните нападения с 29 гола между тях в надпреварата.

3. Вратарите – Кейлор Навас опроверга критиките с приза Играч на мача в полуфинала срещу Байерн Мюнхен, докато съмненията следват Кариус, дори след като се утвърди като титуляр в селекцията на Ливърпул.

4. Марсело – Не е тайна, че неговата техника и непредвидимост го правят важна част от атаката, но празните пространства са добре дошли за Салах. Бразилецът трябва да е по-дисциплиниран отвсякога, за да има Реал шанс да спечели трофея.

5. Притежание на топката – Нито един от двата отбора не разчита на дългото владеене на топката, за да спечели, но за Реал Мадрид може да е част от защитата на титлата, най-вече заради по-добрите халфове, с които разполага.

6. Темпото в мача – Ливърпул отчаяно ще търси бързите обороти, докато "кралете" ще разчитат на доминацията на Тони Кроос, Лука Модрич и Иско (въпреки че се очаква Гарет Бейл да е титуляр), които да успокояват топката и да градят атаките без прибързване.

7. Гарет Бейл – Той може да се превърне в тайното оръжие на Зидан с някое от фантастичните си отигравяния. В края на сезона той доказва, че има място в Реал Мадрид и се очаква да е голямата изненада на Зинедин Зидан във финала.

8. Жажда за история – Кралете могат да спечелят трета поредна титла и четвърта в последните 5 години. На пресконференцията Серхио Рамос потвърди, че всеки финал им е като първи и мотивация не липсва. Ливърпул от своя страна не са печелили от 13 години, но опитът може да е по-голям фактор от желанието.

9. Юрген Клоп – Той е един от най-добрите треньори в момента и само преди 5 години успя да победи Реал Мадрид с Борусия Дортмунд. Неговите решения обаче понякога са спорни, а статистиката му във финали като треньор е притеснителна.

10. Съдията – Това е най-големият мач досега за 45-годишният сръбски съдия Милорад Мажич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички